banner113

Alanya kalesi kazısına ALKÜ'den akademik destek

banner106

Alanya’da en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen tarihi Alanya Kalesi kazı çalışmaları gelecek yıl da devam edecek.

Alanya kalesi kazısına ALKÜ'den akademik destek
03 Eylül 2019 Salı 17:03

banner108
banner238


Alanya Kalesi’nde yaklaşık 30 yıldır devam eden kazı çalışmaları, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar’ın Kazı Heyeti Başkanlığında devam ediyor. Devam eden kazı çalışmalarına Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, ALTSO Meslek Yüksekokulu, Tasarım Bölümü İç Mekan Tasarımı Öğretim Görevlisi Serdar Aslan da Çini - Seramik eserlerin konservasyon ve restorasyonu alanında destek veriyor.
YARIMADA ÜZERİNE KURULAN KALE YAPIS
Alanya Kalesi kazılarına 2019 yılı itibari ile dahil olan Aslan, “Yarımada üzerine kurulan kale yapısı, yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda olan surlar ile çevrilmiştir. Helenistik dönemde kurulan kale sırası ile Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorlukları’nın Akdeniz kıyısında yer alan önemli merkezlerinden birisi olmuştur. Alanya Kalesi coğrafi konumunun eşsizliği, sur ve kale mimarisinin günümüze kadar gelebilen sağlam yapısı gibi özellikleri ile günümüzde de turistlerin Alanya’da en çok ziyaret ettikleri yerdir. Çini – Seramik eserlerin restorasyon çalışmaları yanı sıra, kazı alanlarında meydana çıkmış olan Selçuklu mimari örneklerinin de incelenerek dönemin iç mekan tasarımları değerlendirilecektir. Ayrıca ALKÜ Tasarım Bölümü, İç Mekân Tasarımı Programı öğrencileri ile yapılacak olan teknik geziler ile Selçuklu mimari yapıları tanıtılacak. 13. Yüzyıldan günümüze iç mekân tasarımları bilimsel olarak değerlendirilecek, önümüzdeki ders yılı içerisinde de akademik olarak çalışılacaktır. Böylelikle üniversitemizin mottosu olan “Kökleri Mazide Hedefleri Atide” söylemi bu çalışmalar ile birlikte hayat bulacak” diye konuştu.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.