banner113

Alanya kalesinde çok önemli buluntular kayda alındı

banner106

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “Alanya Kalesi arkeolojik kazı çalışmalarında bilim insanlarını şaşırtacak düzeyde çok önemli buluntular kayda alınıyor” dedi.

Alanya kalesinde çok önemli buluntular kayda alındı
25 Haziran 2021 Cuma 14:16

banner108
banner238

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve ALTİD Yönetim Kurulu üyeleri, Alanya Kalesi kazı alanına giderek Kazı Başkanı Prof.Dr.Osman Eravşar ile Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen’i ziyaret etti. 

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Sili, “Uzun yıllardır ALTİD olarak maddi manevi destek sağladığımız Alanya arkeolojik kazı çalışmaları özellikle çalışmaların 12 aya çıkarılmasından sonra büyük yol kat etti ve hızlandı. Konumu, yapısı ve tarihsel süreciyle birlikte Alanya Kalesi dünyanın en önemli tarihi ve turistik alanları içerisinde gösteriliyor. Bilim insanlarını şaşırtacak düzeyde çok önemli buluntular ortaya çıkarılıyor. Bizler, çalışmaları yerinde görerek bilgi almak, ekibe destek olmak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak istedik. Sayın Prof.Eravşar, Sayın Müze Müdürümüz Türkmen ve Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel başta olmak üzere tüm kazı ekibi ve Alanya Belediyesi çalışanlarını gönülden tebrik ediyoruz” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.