banner113

Alanya'nın 50-100 yıl öncesi konulu kitaba tam not

banner106

Alanya’nın 50 – 100 yıl önceki sosyal yaşamının, denizinin, ticaretinin, sanatının, aile yaşamının, taşıtlarının, düğün ve sünnet gibi geleneklerinin harmanlandığı, “Bir Zamanlar Alanya” kitabı Belediye Meclis Üyelerine tanıtıldı.

Alanya'nın 50-100 yıl öncesi konulu kitaba tam not
02 Mayıs 2017 Salı 17:10

banner108
banner238

“YAYINLARIMIZ KÜLTÜREL VARLIKLARIMIZA VERDİĞİMİZ ÖNEMİN BİR KANITIDIR”
Alanya Belediyesi’nin yayıncı kuruluş unvanı ile 6. kitabı “Bir Zamanlar Alanya”yı yayınladığını, 7. kitabın ise yolda olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yücel, “Kitaplarımız kültürel varlıklarımıza verdiğimiz önemin bir kanıtıdır. Bu kitabımızda Alanya’nın neredeyse 50-100 yıl öncesinin sosyal yaşamını, kültürünü bulabilirsiniz. Elimizde vatandaşlarımızın bize bağışladığı 5.000’den fazla siyah-beyaz fotoğraf arşivimiz bulunmaktadır. Kitabımızı bu arşivden derlediğimiz fotoğraflardan oluşturduk. Bize destek veren ailelere de buradan teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura da Melis Üyelerine kitabın detaylarını anlatarak, Bir Zamanlar Alanya kitabının tek bir konuyu içermediğini, Alanya’nın farklı yönlerini anlatan fotoğrafların ve metinlerin harmanlanmasıyla hazırlandığını söyledi. Hacıkura, bundan sonra yayınlanacak kitapların ise ayrı ayrı konuları içereceğini kaydetti.

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.