banner113

Alanya sofrası 24. kez kuruldu

banner106

ALKOD tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Alanya Sofrası, 24. kez kuruldu. Sofrada Doğanay Otel'de yapılan gecede davetliler eğlenceli anlar yaşadı. 

Alanya sofrası 24. kez kuruldu
23 Aralık 2019 Pazartesi 08:55

banner108
banner238

Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (ALKOD) tarafından hazırlanan geceye Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, siyasi partilerin ilçe başkanları, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ömer Göker, ekip olarak yıllardır önemli işler yapmaya çalıştıklarını söyledi. 

SEVDAMIZ ALANYA
ALKOD'un, Alanya'nın ilk ve en uzun ömürlü, mazisi pırıl pırıl organizasyon ve faaliyetlerle dolu bir dernek olduğunu söyleyen Göker, "ALKOD sizlerin destekleriyle daha uzun yıllar nice böyle güzel organizasyonlara imza atacaktır. Biz ekip olarak yıllardır birbirinden önemli işler yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim tek sevdamız var o da Alanya. Biz sadece yapacağımız iyi işleri düşünüyoruz. Çünkü ALKOD emektir, dündür, bugündür. Kültürümüzü diğer nesillere aktarmak için de daha azimli çalışıyoruz. ALKOD kardeşliğin, arkadaşlığın, dostluğun ve vefanın iyice harman olduğu, kalpleri ve gönülleri Alanya sevgisi ile dolup taşan Alanya sevdalısı bir grubun adıdır. Ancak biz biliyoruz ALKOD sizlerle birlikte daha büyük ve daha anlamlı bir grup haline geldi. Bunun için sizlere ve bu gecenin yapılmasında desteğini esirgemeyen tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bildiğiniz üzere binaları tekrar inşa edebiliriz ama kültürümüzü yeniden inşa edemeyiz. O yüzden kültürümüze sonuna kadar sahip çıkmak zorundayız. Çünkü kültürünü kaybeden bir toplum başka kültürlerden aldığı ödünç kültürlerle hiçbir yere gidemez. Özellikle dijitalleşen dünyada genç nesillerin bu kültürel ögelerle haşır neşir olması adına siz değerli ailelere, akrabalara, arkadaşlara hemşerilere ve özellikle eğitimcilerimize en büyük görev düşmektedir Hiçbirimiz Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile hareket etmemeliyiz. Her şeyin sanallaştığı ve sıradanlaştığı bir dönemde çocuklarımıza kültürümüzü tanıtmak ve aktarmakla yükümlüyüz. Çünkü kaybedilenleri tekrar kazanmak zordur. Bizim önceliğimiz insana ve topluma yatırımdır. Ayrıca bugün aramızda olmayan ve ebediyete intikal etmiş olan bütün başkan ve yönetim kurulu üyelerimize Allah'tan rahmet diliyorum. ALKOD yönetim kurulu üyemiz Alanya aşığı İsmail Hatipoğlu da bundan 2 ay önce denizde boğularak sonsuzluğa intikal etti. Bu ani ölüm hepimizi derinden üzdü. Hayalleri ve hedefleri vardı. Biz ALKOD olarak sevgili İsmail Hatipoğlu için daha çok çalışacağız. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına ve bütün sevenlerine sabırlar diliyorum" dedi. 
“ALANYA DENİNCE AKAN SULAR DURUR”Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, "Alanya denince akan sular durur. Alanya Selçuklu'ya başkentlik yapmış, Osmanlı'ya liman şehri, Cumhuriyet tarihinde de dünyaya turizmle açılan bir pencere olmuştur. Tabii ki böylelikle sürekli göç alan bir şehir haline gelmiştir. 80 vilayetten göç aldığımız gibi dünyanın 82 vilayetinden de 31 bin 500 yerleşik yabancının yaşadığı 101 ülkenin de ziyaretçisi olan bir şehir ve çeşitli dillerin, dinlerin, medeniyetlerin, kültürlerin birleştiği bir şehir. Biz de yöre halkı olarak bununla yaşamaktan son derece mutluyuz. Böyle yaşamaktan da keyif alıyoruz. Ve tabii ki bizim de sosyal sorumluluk olarak milli, manevi ve kültürel değerlerimizi yaşamak, yaşatmak için bir sorumluluğumuz var. Bu sorumlulukları da gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Bizlere yardımcı olan bir kurum olan ALKOD da bu misyonu yüklenenlerden biri. Bu misyonu yüklenen ALKOD’un başta başkanına, bugüne kadar emek veren tüm başkanları ile yönetim kuruluna ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

“SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR”
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu da, "Alanya ile ilgili söylenecek çok şey var. Alanya denince ilk önce dünyada hemen turizm akla geliyor ama Alanya sadece turizm değil. Alanya Türkiye'nin en hayırsever köşesi, Türkiye’nin en hayırsever insanları Alanya'da yaşıyor. Bu da Alanya'yı gerçekten ayrıcalıklı bir yer yapıyor. İnsanlar gibi bence toplumların da devletlerin de bir genetik kodları var. Bunlarda kolay kolay oluşmuyor. Alanya'da bu konuda şanslı bir yer. Selçuklu gibi sadece coğrafyamızda değil, dünyaya büyük medeniyetler getirmiş, büyük fikirler katmış bir milletin, bir devletin başkentliğini yapmış Alanya ve Alanyalılar. Dolayısı ile bu Alanya'ya büyük düşünmeyi, büyük yaşamayı, büyük bir mirasın parçası olmayı genetik olarak sağlamış. O yüzden biraz önce Sayın Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’in de söylediği gibi sadece yerleşik olarak 31 bin dünya vatandaşının burayı seçmesinin de en önemli nedenlerinden biri budur. Alanyalıların hoşgörülü, dünyaya açık, dayanışmaya, çevreye her türlü değerlere sahip çıkıyor olmasıdır. Bu dernekte yine bu alanda Alanyamıza çok güzellikler katan, bu kültürün, bu duygunun Alanyamızda yaşamasını, bir önceki nesillerden alınan bu değerlerin bizden sonraki nesillere aktarılmasına çok büyük katkısı olan bir dernek. Böyle güzel bir organizasyonu da 24. kez yaptıkları için öncelikle şu anki yönetime çok teşekkür ediyorum. İyi ki Alanya var. Alanya gerçekten Türkiye'nin değil bütün dünyanın göz bebeği. Alanya şu anda hakikaten sadece tarım olarak ele alsak bile girişinden Mersin sınırına kadar doğal yapısıyla, mikro iklimi ile dünyanın çok nadir bir sahip olunabilecek toprağı. O yüzden Alanya çok şanslı Alanyalılar çok şanslı ama ben de gerçekten çok şanslıyım. Böyle bir yerde görev yaptığım için sizlerle tanıştığım için" diye konuştu. 

'ALANYAMIZIN TÜM DEĞERLERİNE BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ'
Gecede sürpriz bir şekilde canlı bağlantı ile davetlilere seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "ALKOD’a Alanyamıza sahip çıktığı için Alanyamızın değerlerine sahip çıktığı için özellikle de Alanyamızın kültürünü, yerel kültürünü yaşatmak için sarfettiği çabalardan dolayı hem tebrik ediyorum hem de çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu gece tüm Alanyalıların arasındaki dayanışmayı güçlendiren bir gece. Geçtiğimiz yıllarda ben de ALKOD’un bu gecesine katılmaktan mutluluk duydum. Özellikle gençlerimizin Alanyamıza ve Alanyamızın kültürüne de sahip çıktığını görünce geleceğimize olan inancınız artıyor. O yüzden ALKOD Başkanı Ömer Göker ve tüm yönetim kuruluna, onlara destek veren herkese, başta Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere çok teşekkür ediyorum. Ben de elimden geldiği kadar sadece Türkiye'nin her yerinde değil, dünyanın her yerinde Alanyamızın kültürünü tanıtmak için çaba sarf ediyorum. İnşallah Alanyamızın kültürüne hep birlikte sahip çıkacağız. Alanyamızın tüm değerlerine sahip çıkacağız. Başta Alanyasporumuz ve iki üniversitemiz olmak üzere Alanyamıza birlikte sahip çıkacağız ve kültürümüzü de unutmayacağız. Bizi Gelecek nesillere hep birlikte taşıyacağız" dedi.

ALANYA'YA ÖZGÜ DANS GÖSTERİLERİ SERGİLENDİ
ALKOD'un birbirinden renkli etkinliklerinin olduğu gecede Alanya'ya özgü dans gösterileri yapıldı. Yetenek Sizsiniz'den tanınan, taklit yeteneği çok güçlü olan stand-up sanatçısı Hakan Çankaya da kahkaha dolu saatler yaşattı. Albimo Mobilya ana sponsorluğunda gerçekleşen 24. Alanya Sofrası'nın menüsünde Alanya'ya özgü külüklü çorba, etli kuru fasulye, tavuklu ve nohutlu pilav, ülübü piyazı, patlıcan salatası, lahana sarması, yeşillikler, yufka ekmek, tulum peyniri, ceviz, çerezler, kabak tatlısı, kaşık helvası, meyve çeşitleri, fıstıklı limonata ve Osmanlı şerbeti ikram edildi. (Haber Merkezi) Kaynak: Alanya sofrası 24. kez kuruldu 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.