banner113

Alanya'ya gastronomi evi!

banner106

Alaya Belediyesi yeni hazırladığı aşevi projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaşların evine sıcak yemek servisi yapacak. Oba Mahallesi’nde projelendirilen Gastronomi ve Aşevi, evinden çıkamayan vatandaşların her türlü yemek ve gıda ihtiyacını karşılayacak.

Alanya'ya gastronomi evi!
18 Ocak 2022 Salı 13:26

banner108
banner238

PROJE 2022’DE TAMAMLANACAK
“Sosyal projelerimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza her zaman her koşulda yardım etmeye devam edeceğiz” diyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, projeyle ilgili bilgi verdi. Başkan Yücel, “Alanya Gastronomi Evi-Yemek Fabrikası projesi tamamlanınca içerisinde aşevi, gastronomi atölyeleri, yemek imalathanesi ve satış ofisi bulunacak. Projemizin temel betonu döküldü; hızlı bir şekilde 2022 yılında tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.” dedi
“5000 KİŞİYE AYNI ANDA YEMEK ÇIKARABİLECEK 
KAPASİDE BÜYÜK BİR TESİS OLACAK”

Tesisin 5000 kişiye aynı anda yemek verebilecek kapasitede donanımlı ve büyük olduğunu kaydeden Başkan Yücel, “Bodrum katında sıcak mutfak ve soğuk odalar, zemin katında ise pastane ve soğuk mutfak bulunan Gastronomi Evi projesi, günlük 5000 kişiye yemek çıkabilecek şekilde tasarlandı. Yine zemin katında yerel ürünlerin tanıtımının yapılarak satılabileceği, yola cepheli olan bir kafeteryası bulunan tesis, modern görünümüyle kent dokusuna da uygun olarak tasarlandı.” ifadelerini kullandı.
“GASTRONOMİ EĞİTİMİ DE VERİLEBİLECEK”
Oba Mahallesi 432 ada 1 parselde yükselecek tesiste gastronomi eğitiminin de verilebileceğinin altını çizen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Projemizde gastronomi eğitimi için de atölyeler planladık. 4 kattan oluşan tesisin 1.katını eğitim mutfakları ve kapsamlı derslikler ile gastronomi eğitimine ayırdık. Terasta ise insanların aileleri ile gelip dinlenebileceği, uygun fiyatlarda yemek yiyebileceği 110 kişi kapasiteli bir restoran ve restoran mutfağı yer almaktadır. Burası bir gastronomi evi olarak Alanya halkına hizmet edecek. Bu merkezimizin Alanya’mıza hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.