banner113

ALKÜ ata tohuma sahip çıkıyor!

banner106

Organik tarıma sahip çıkan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Akseki MYO, 3 dönümlük araziye Karakılçık ve Kavılca buğdayı tohumları ekti.

ALKÜ ata tohuma sahip çıkıyor!
04 Aralık 2020 Cuma 16:27

banner108
banner238

ALKÜ Akseki Meslek Yüksekokulu’nda açılması planlanan Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi programı kapsamında öğrencilerin topraktan tezgâha kadar işleyen sürecin görülmesi amacıyla okul bahçesindeki 3 dönümlük alana ata tohumlarından Karakılçık ve Kavılca buğday tohumları ekildi. Yapılan tohum atma faaliyeti kapsamında kırsal kalkınmaya da katkı verilmesi hedefleniyor. Tohum atma töreni, pandemi kısıtlamaları çerçevesinde ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu, Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, iş insanı Metin Duruk ve Akseki MYO Yönetimi’nin katılımıyla üniversite bahçesinde gerçekleştirildi.

HEDEF YERLİ TOHUMU YAYGINLAŞTIRMAK


Yetkililer, yapılan etkinliğin en büyük amaçlarından bir tanesi ise hem organik tarıma dikkat çekmek hem de binlerce yıllık ata tohumlarının sahip çıkılarak yeniden üretime kazandırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında besin değeri yüksek, kaliteli ve genetiği ile oynanmamış tohumların yaygınlaşması, uzun vadede yerli ırk tohumların korunması ve çoğunlukla genetik yapısı değiştirilmiş tohumların da önüne geçilmesine ulaşılmak isteniyor.

“TOHUMLARI KARS’TAN GETİRDİK”

Akseki MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Gül, “Kendi imkanlarımız ile Kars ilinden getirtmiş olduğumuz Ata Tohumu Buğdaylarını, tohumluk olarak çoğaltarak yerel halka ücretsiz dağıtmak istiyoruz. Bu sayede bölgesel üretimi teşvik ederek yerli üretimi artırmak hedeflerimizin başında geliyor” dedi. 

“ALKÜ OLARAK DESTEĞE HAZIRIZ”

ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu ise, “Çok güzel bir proje ve bu projenin bizim Yüksekokulumuz tarafından hayata geçirilmiş olmasından mutluluk duyuyorum. Bizler Üniversite olarak bulunduğumuz il ve ilçelere değer katmak adına bu tür projelerin yaygınlaşması ve gerçekleştirilmesi konusunda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Akseki'ye Hayırlı ve Bereketli olsun” diye konuştu.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.