banner113

Antalya’da Sri Lanka rüzgarı esti!

banner106

Sri Lanka'nın Antalya Fahri Konsolosu Ali Kamburoğlu: "Amacımız ekonomik, kültürel ve ticari ilişkileri daha da güçlendirmek"

Antalya’da Sri Lanka rüzgarı esti!
21 Temmuz 2022 Perşembe 17:54

banner108
banner238

Antalya'da Sri Lanka Ankara Büyükelçiliği tarafından "Sri Lanka Açık Hava Kısa Film Festivali ve Batik Moda Defilesi" düzenlendi.

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammed Rizvi Hassen, Sri Lanka batik ve el dokumacılığı endüstrisinin doğuşunun binlerce yıl öncesine dayandığını ifade ederek “Sri Lankalılar başlangıç döneminde dahi bile kumaş ihtiyaçlarını geleneksel yöntemlerle karşılamaktaydılar.

Dünyanın mevcut koşullarında bu geleneksel yöntemler yeni teknolojik bilgi birikimiyle harmanlandı ve şimdi harika ürünlerle karşımıza çıkıyor. Şu anda Sri Lanka batik ve el dokumacılığı; elbiseleri, plaj kıyafetlerini ve mayoları, erkek giyim ürünlerini, eşarp şalları kapsayan yüksek kaliteli ürünleri dünya piyasasına sunmaktadır. El dokumacılığı endüstrisi de moda endüstrisiyle bağlantılıdır." dedi.

Görevinin Antalya ile Sri Lanka arasındaki ticari ve ekonomik bağları kurmak olduğunu ve kültürel alışverişlerde bulunmak için bu etkinliklere devam edeceklerini belirten Sri Lanka Antalya Fahri Konsolosu Ali Kamburoğlu ise, “Bugün akşam burada büyükelçimizle birlikte bir program hazırladık. Amacımız ekonomik, kültürel ve ticari ilişkileri daha da güçlendirmek.

Onun için de ülkelerinin üretmiş oldukları batik kıyafetleri de bugün burada misafirlerimize sergiledik. Diğer yandan da kısa film festivali yaptık. Bu filmlerde ise amacımız onların kendilerine göre olan film anlayışlarını sergilemek.

Bunları Antalya halkıyla paylaşmaktan da çok mutlu olduk. Her şey çok güzeldi ve burada bir kültür paylaşımı var. Önümüzdeki günlerde ekonomik ve ticari olarak da ilerleteceğimiz çok şey var” 

banner109

Etiketler; #ali kamburoğlu
banner110
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.