banner113

Atık çöplerden heykel yapıldı

banner106

Alanya Belediyesi ve Alanya Rotary Kulübü tarafından denizlerin temizliğine dikkat çekmek amacıyla 2016 yılından beri düzenlenen Dip Temiz Tertemiz etkinliğinin bu yıl 6.’sı gerçekleştirildi. Atık çöplerden yapılan bir balık heykelinin de açılışı gerçekleştirildi.

Atık çöplerden heykel yapıldı
09 Kasım 2020 Pazartesi 09:04

banner108
banner238



Kızılkule önünde gerçekleştirilen 6. Alanya Dip Temiz Tertemiz etkinliğine, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş Çapa, Alanya Sörf Kulübü Üyeleri, Suda Arama Kurtarma Derneği, Anamur Rotary kulübü Üyeleri, Alanya İnternational Rotary Kulübü üyeleri ve Alanya Rotarak Üyeleri katıldı. Sıfır atık mavi projesi kapsamında desteklenen bir çalışma ile beraber, denizlerin temizliğine dikkat çekmek için bir farkındalık oluşturma amacı ile 6. kez düzenlenen etkinliğe, yoğun bir katılım oldu.

HER YIL 6.5 MİLYON ÇÖP BİRİKİYOR
Deniz çöplerinin yüzde 60-80’ini plastik çöplerin oluşturduğu biliniyor. Alanya Belediyesi ve Alanya Rotary Kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinliğin neticesinde deniz temizliğinin önemine dikkat çekilmek isteniyor. Okyanus ve denizlerde, yaklaşık 100 ile 150 milyon ton çöpün yüzdüğü tahmin ediliyor. Buna her yıl 6,5 milyon ton çöp ekleniyor. Denizlerde milyonlarca canlının plastiği yiyerek açlığa maruz kaldığı ve besin yetersizliğinden öldüğü, plastik yiyen deniz canlılarını, insanların tüketip vücutlarında toksin madde birikmesine neden olduğu açıklandı.

ATIK PLASTİKLERDEN HEYKEL YAPILDI
Alanya Rotary Kulübü üyesi dalgıçlar ve Alanya Sörf Kulübü üyeleri ile Alanya Tersanesi önünde dalış etkinliği yapılarak, sembolik tarayıp, bazı atıklar çıkarıldı. Alanya Belediyesi ve Alanya Rotary Kulübü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinde, tarihi Alanya Tersanesi önünde yapılan deniz dip temizliği neticesinde oluşan atık plastiklerden yapılmış heykelin de açılışı yapıldı. Heykelin simgesel olarak yöre halkına ve balıkçılara, temiz deniz ve temiz çevre bilinci aşılaması için yapıldığı açıklandı.

'ALANYA’DA KENTLİLİK BİLİNCİNİ ARTTIRIYORUZ'
Alanya Rotary Kulübü 2020-21 Dönem Başkanı Hüseyin Karaman, yaptığı açıklamada Alanya Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri bu projenin, 15 Mayıs 2016 tarihinden itibaren yapıldığını vurguladı. Karaman; “Denizlerimizin ve kıyılarımızın kirlenmesini önlemek, deniz ve çevre kirliliği ile mücadeleyi özendirmek ve halk katılımını sağlamak, gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa ve deniz bırakmak ortak amacımızdır. Alanya Rotary Kulübü ve Alanya Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız bu projenin, Alanya’da kentlilik bilincini de arttırdığını düşünüyoruz. Bu projeyi bizimle birlikte gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel başta olmak üzere tüm ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

'ÇEVRENİN KORUNMASI TEMİZLENMESİNDEN DAHA ÖNEMLİ'
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş Çapa, çevrenin korunmasının bir ayağının da denizlerin korunması olduğunu, bu anlamda Alanya Belediyesi'nin deniz çalışmalarını 7/24 yürüttüğünü söyledi. Erdoğmuş; “Çevrenin korunması, çevrenin temizlenmesinden daha önemli. Bu farkındalık etkinliğinde Rotary Kulübü’ne bu güzel iş birliği için teşekkür ederim. Rotary Derneği'nin talebi ile denizden çıkan geri dönüştürülebilir malzemeler, Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde heykel haline getirilerek hem denizlerin korunması hem de geri dönüşüme katkı sağlamak açısından alanda sergilendi.” dedi.


banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.