banner113

ATIK PİLLERİN TOPLANMASI İLE ÇEVRE KORUNUYOR

banner106

Atık pillerin doğaya zararlarının en aza indirilmesi amacıyla Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ve Alanya Belediyesi işbirliği ile başlatılan “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” kapsamında 2044 kg atık pil toplandı.

ATIK PİLLERİN TOPLANMASI İLE ÇEVRE KORUNUYOR
01 Ekim 2020 Perşembe 12:40

banner108
banner238
Atık pillerin düzenli şekilde toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi, okullarda çevre bilincinin aşılanması ve ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak hedefiyle Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ve Alanya Belediyesi işbirliği ile “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” düzenlenmiş olup, 2019 – 2020 Eğitim ve Öğretim yılında Alanya ilçesinde faaliyet gösteren toplam 158 okul katılım sağlayarak 2044 kg atık pil toplanmıştır.

ALANYA BELEDİYESİ SIFIR ATIK PROJESİNDE 550.000 ADET ATIK PİL GERİ KAZANDIRDI
16.09.2019 tarihinde başlayan kampanyanın 30.04.2020 tarihinde sona erdirilmesi planlamıştı. Ancak Ulusal ve Uluslararası ölçekte yaşanan COVID-19 pandemi süreci kampanyanın 15.09.2020 tarihinde sonlandırılmasına neden oldu. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı için düzenlenen kampanyada 2044 kg atık pil toplanarak, bertaraf ve geri kazanım işlemlerinin tamamlanması için TAP Derneği’ne gönderildi. Antalya il bazında yapılacak değerlendirme sürecinin ardından okullarımızın Antalya genelinde aldığı dereceler ilan edilecek.
BAŞKAN ADEM MURAT YÜCEL KAMPANYAYA DESTEK VERDİ
Evlerde, işyerlerinde, ulaşımda ve sanayide önemli miktarda pil kullanıldığını, son yıllarda artan pil kullanımının ise insan sağlığı ve çevrenin kirlenmesi yönünde ciddi bir tehlike oluşturduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yücel, çöpe atılan pillerdeki ağır metallerin zamanla bozularak serbest hale geçtiğini, sızıntı suyu ile birlikte yeraltı sularının, toprağın ve yüzeysel suların kirlenmesine neden olduğunu belirtti. Başkan Yücel tüm bu sebepler dikkate alınarak, Alanya Belediyesi olarak 2007 yılından bu yana atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına dair yürütülen çalışmalara vatandaşlarımızın tam destek vererek kullanılmış pillerin evsel atıklarla kesinlikle karıştırılmaması gerektiğini, sokaklara rastgele atılmamasını, kesinlikle toprağa gömülmemesini, ateşe atılmamasını ve konu ile ilgili atık pil toplama noktalarının kullanılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.


VATANDAŞLAR TOPLAMA NOKTALARINA İLETEBİLECEK

İlçemiz genelinde vatandaşlarımızın ulaşabileceği atık pil toplama noktaları okullar, muhtarlıklar, elektronik işletmeleri ve Kamu Kurumları olarak belirlenmiş olup, kısa bir zaman içinde bu noktaların her birinin Alanya Belediyesi Resmi web sayfasından ilan edilecektir. 2019–2020 Eğitim ve Öğretim yılı boyunca söz konusu kampanya ile ilçemiz genelindeki tüm okullarda atık pillerin kaynağında ayrı toplanması ile ilgili olarak açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, bugüne kadar proje kapsamında toplam 22.247 kg atık pilin ayrı toplanarak yaklaşık 2.224.700 m³ toprak kirliliğinin önlendiğini belirtti. Atık pillerin ayrı toplama işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi amacıyla yıl boyunca pandemi koşullarına uygun olarak okullara atık pil toplama kutuları ve bilgilendirme afişlerinin dağıtımlarının devam edeceğini belirten Çapa, yüz yüze eğitim sürecinin başlamasıyla birlikte eğitim çalışmalarının da hızlanacağını ifade etti.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.