banner113

Başkan Yücel, ABT oyununu seyirciyle ayakta alkışladı

banner106

Pandemi nedeniyle uzun süredir gösterilerine ara vermek zorunda kalan Alanya Belediye Tiyatrosu (ABT)’nun Alanya Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’nda dün akşam sahnelediği "Orhan Veli ile Git Gidebildiğin Yere" adlı oyunu Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de izledi. Başkan Yücel oyuncuların performansını seyirciyle birlikte ayakta alkışladı.

Başkan Yücel, ABT oyununu seyirciyle ayakta alkışladı
21 Haziran 2021 Pazartesi 14:19

banner108
banner238

Covid-19 pandemisi nedeniyle temsillerine bir yıldır ara vermek zorunda kalan ABT, seyircilerden daha fazla uzak kalmak istemeyince yeni bir çözüm buldu. Oyunlarını Açık Hava Tiyatrosu'nda sahnelemeye karar vererek ilk gösterisini 18 Haziran Cuma saat 20.30’da Açık Hava Tiyatrosu’nda yapan başarılı ekip, 2. gösterisini de dün akşam yine aynı yerde sahneledi.
70 DAKİKA SÜREN TEK PERDELİK OYUN
Oyunu izlemeye gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda sanatsever oyuncuların muhteşem performansını dakikalarca ayakta alkışladı. Türk Edebiyatı’nın önemli şairlerinden Orhan Veli’nin şiirlerinden yola çıkılarak uyarlanan müzikal oyun, yaklaşık 70 dakika sürdü. Tek perdeden oluşan oyunu Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncuları Mustafa Erman Doğan, Vedat Akbulut, Birke Muratal Doğan sergiledi.

BAŞKAN YÜCEL KULİSTE TİYATRO EKİBİNİ TEBRİK ETTİ
Başarılarıyla ulusal ve uluslararası platformda adından sıkça söz ettiren Alanya Belediye Tiyatrosu’nun oyunlarının artık Açık Hava’da sergileneceğini vurgulayan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, oyunun bitmesinin ardından kuliste oyuncuları ve set ekibini ziyaret ederek tebriklerini iletti. Başkan Yücel; “Çok özlemişiz. Bu muhteşem performans adına her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonrada oyunlarımızı sanatseverlerle Açık Hava Tiyatrosu’nda buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

Rejisörlüğünü Murat Atak‘ın yaptığı oyunun yardımcı rejisörü Nejat Koper, metin uyarlaması ise Nilbanu Engindeniz’e ait. Yine oyunun sahne tasarımı Duygu Gökalp’e ait, ışık tasarımını Hakan Özdemir yaparken müzik direktörlüğünü ise Kemal Günüç yaptı.
 

banner109

Etiketler; #alanya tiyatro
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.