banner113

Bir elde sen uzat

banner106

Bir elde sen uzat
11 Nisan 2018 Çarşamba 09:21

banner108
banner238

Geliri, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı ve Alanya Patika Derneğine bağışlanan “Bir El De Sen Uzat” projesi tamamlanarak, kitap haline getirildi. 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in “bir el de biz uzatıyoruz” sözü ile basılan ve aynı zamanda Alanya Belediyesi’nin 11. yayını özelliğini taşıyan “En Favori Lezzetler” kitabı, 7 Nisan’da İstanbul Metrocity AVM’de düzenlenen imza gününde tüm Türkiye’ye tanıtıldı.
BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL ‘’BİR ELDE BİZ UZATALIM” DEDİ
Türk ve Dünya Mutfağından Lezzetler sunan favorilezzetler.com’un başlattığı ve sosyal bir proje olan “Bir El De Sen Uzat” projesini sonuna kadar destekleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Proje kapsamında elde edilen gelirin bir çok dernek aracılığıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması bizi ziyadesiyle mutlu etti” dedi.
Kitabın Yayın Direktörü Tuncay Tapar ve Genel Koordinatörü Ali Yeliner’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, elde edilen gelirin tamamı BİR EL DE SEN UZAT PROJESİ kapsamında KACUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı), KifDER (Kistik Fibrozis Derneği), Patika (Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği) LİSES Sağlık, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı'na bağışlandı.
72 ŞEF VE YAZAR SÜREKLİ İMZA ATTI
“En Favori Tarifler” kitabının imza gününe iş, sanat ve gastronomi dünyasının ünlü isimleri de katıldı. 72 yemek yazarı ve şef etkinlik boyunca kitap imzaladılar. İlginin büyük olduğu imza gününde kitap satın almak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, kitaplarını yazar ve şeflere imzalatmak için saatlerce bekledi. Vatandaşlar çocuklara yardım edebilmek için birden fazla kitap satın aldılar.
GELECEK NESİLLERE MİRAS EN POPÜLER TARİFLER BU KİTAPTA
İstanbul’da düzenlenen organizasyonla ilgili bilgi veren Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş, “Gelecek nesillere bir miras olarak hazırlanan "En Favoriler Tarifler Kitabı”nda ünlü gurmeler, şefler ve yemek yazarlarının en popüler tarifleri resimleriyle anlatılıyor. Yemek kitabında Alanya yöresel yemeklerinden Hülüklü Çorba, Taratorlu Patlıcan, Öksüz Helvası da yer alıyor. 5 ay gibi bir sürede seçici kurul tarafından özenle hazırlanan ve seçilen yemek tarifleri bu alanda ilk olma özelliği de taşıyor” dedi.
Erdoğmuş, kitaba ulaşmak isteyen vatandaşların Alanya Patika derneğinden temin edebileceklerini söyledi.


 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.