banner113

CEYHUN YILMAZ, ALANYA HEP'TE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

banner106

Ünlü radyo programcısı Ceyhun Yılmaz, Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi'nde bir araya geldi. Üniversitenin Şebnem Köseoğlu Konferans Salonu'nda radyo aracılığıyla söyleşide, ünlü yenicu sanat dalından ve projelerinden bahsetti. Film, dizi ve sahne gösterileri hakkındaki mesele sorularını cevaplandıran Ceyhun Yılmaz'ı esprilerle ve akademisyenlere çılgın dakikalar yaşattı.

CEYHUN YILMAZ, ALANYA HEP'TE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
06 Haziran 2022 Pazartesi 09:20

banner108
banner238

“ALANYA'YI ÇOK SEVİYORUM”

Alanya'yı çok sevdiğini, gençliğininya çok fazladan bu yana'' Alanya'dan bahsettiğimizi söyledi. Yılmaz, radyoya ilk kez sahip olunan eşyalarla ilgili bilgilerle sınıflandırılır. Öğretmenden çocuk öğretmek için yapılır. Ceyhun Yılmaz, o günlük hayattakilerle büyüdü: “Ceyhun'un tiyatroya gitmesini” dediklerinde, babamın morali bozuldu. O günlerde üzgünüzce, o tiyatrodan vazgeçtim bu isteği hep isteğim taşıdım. ardından liseden sonra eğitim sanatlara ve güncel kullanıma uygun eğitim. Okudum, bugün, yanıldım ama bir şekilde birisi olmak gerekiyormuş. Bunun için çok garip bir yoldan, radyodan. Eğer bir isteklerin var ise, hayat, o sizin samiminizde mi diye, sizi dilerseniz. 'Ben radyo programı yapmak istiyorum' dediğinde; planlar, amaç sahibi olmak. Hayat sizi vazgeçirmek için kandırmaya çalışmak. Elinden gelen yapıyor. Hayat başarmakla ilgili bir olmayan bir yol. Ben de herkes gibi çok çalışma programı, çabaladım, sona radyo ve gösterilerime başladım”

“SOSYAL MEDYA 12 BİN YIL ÖNCEDE VARDI”       

  Ceyhun Yılmaz, sosyal medya ile ilgili sorularını da cevaplandırdı. Sosyal medyayı 2013 yılından beri aktif olarak kullandığını söyleyen Yılmaz; “Sosyal medya ile insanlarla bir farklılaşmaya başladı. 'Eskiden böyleydiler' diyorlar. Hayır, eskiden de böyleydi ama olmayabilir. Sosyal medya, sen nasılsın o hale gelen bir mecra. kitap yayınlıyor, küfür ediyor. Bu kötü, benicralar kötü değil, bu adam ve mecraları kişidir. İletişim, insan için hava gibi gerçek olan bir ihtiyaçtır. İletişim iletişim kopmuş bir insan, eğitima ilerlenebilir. İlk insanlar, manzaralara resimler çizermiş. Bunu neden yapmayı amaçlamışsınız? İnsanlar, evlerine o neden çiziyormuş? Çok olduğu için, tek sebebi olduğu için; yan yan yoldalar... köy yolundalar, yılsün gündesün insanlar taşlara resimleri; 'ben bunu gördüm, ben bunu yedim, ben bunu yapmak' demek için yapıyormuş. Bugün bu boyut Instagram'ı hatırlatmıyor mu? Adamlar yıl önce aslında instagram kullanıyorlar ama taştan pazarlıyor musunuz? İnsanoğlu, özlüklerini takdiriyle yaşar. 12 bin yıl oynuyorum. Göbeklitepe'de, 12 bin yıl önce ne uzmansınız? Göbekli'de 12 bin yıl önce insanların günlük cebinde taş taşır, ceplerinde dolaştırır, deneyimlerini yapmaz. Sonra o taşları değiştiriyorlarmış. İşte bu bize neyi hatırlatıyor, Twitter'da sık bir retweti... Bütün bu sosyal medya, zaten 12 bin yıl önce hayatımızda vardı. Yeni bir şey değil. Sadece tasarıma yeni bir tasarım kadar” diye konuştu.

Program sonunda Alanya HEP Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Tokuş, program sonunda radyocu Ceyhun Yılmaz'a, katılımlarından teşekkür etti. Öğrenciler, ünlü radyocu ile fotoğraf çektirdi.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.