banner113

"Kafkas tebeşir dairesi" büyük beğeni toplandı!

banner106

Alanya Belediye Tiyatrosu’nun (ABT) yeni oyunu “Kafkas Tebeşir Dairesi” prömiyer gösterimini dün akşam gerçekleştirdi. Yeni sanat sezonu yoğun koronavirüs tedbirleri alınarak açıldı.

"Kafkas tebeşir dairesi" büyük beğeni toplandı!
13 Ekim 2020 Salı 15:29

banner108
banner238
Alman tiyatro yazarı ve epik tiyatronun kurucusu Bertolt Brecht'in 1944 yılında kaleme aldığı, iyilik, dürüstlük, özveri, adalet gibi evrensel insanlık değerlerini, emek- mülkiyet ilişkisini sorgulayan - sorgulatan çarpıcı bir başyapıt özelliğine sahip eserin gösterimi ABT Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Oyunu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan ve Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Bölüm Başkanı ve Yeni Tiyatro Dergisi Ödülleri Üst Kurul Başkanı Prof. Dr. Sema Göktaş, Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi ve Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Erbil Göktaş, Yeni Tiyatro Dergisi İletişim ve Jüri Koordinatörü İstanbul ve Anadolu Ödülleri Jüri Üyesi Mustafa İri, Yeni Tiyatro Dergisi Editörü Yayın Kurulu Üyesi İstanbul Ödülleri Koordinatörü Anadolu Ödülleri Başkanı Yetkin Yüksel, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurumlarının birim amirleri, STK temsilcileri izledi.

BAŞKAN YÜCEL: “MÜKEMMEL BİR OYUN İZLEDİK”

Gösterimden sonra oyuncuları ve ekibi tek tek tebrik eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Mükemmel bir oyun izledik. Pandemi dönemi olmasaydı salonumuz önceki oyunlarda olduğu gibi dolup taşardı. Ama bu günler de geçecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal ise yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle tüm önlemleri alarak, 12 Ekim akşamı yeni oyunla sahnelerini tekrar açtıklarını söyledi.
Müdür Çinal, “Elimizden geldiğince seyircilerimizi rahat, huzurlu ve güvende hissettirebilecek tedbirleri alarak sahnemizi açtık. Salon girişinde dezenfektanlarımız var. Seyircilerimiz için maske zorunluğu var; kimse maskesiz içeri giremiyor. Koltuklarımız ise bir boş bir dolu şeklinde düzenlendi. Oyuncularımızın korunması için de gereken tedbirleri aldık. Bir kısıtlama gelmedikçe bundan sonra oyunlarımızı bu şekilde seyircilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kafkas Tebeşir Dairesi adlı oyunun yönetmenliği Devlet Tiyatroları Rejisörlerinden Yunus Emre Bozdoğan, oyunun müziği Oktay Köseoğlu, dramaturgi çalışmaları Devlet Tiyatroları Başdramaturgu Canan Kırımsoy, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Gökçe Şener, ışık tasarımı Ersen Tunççekiç, koreografi Utku Demirkaya, ritim saz çalışmaları ise Haydar Demir tarafından yapıldı.

Oyunda Vedat Akbulut, Aysel Özdemir, Nejat Koper, Fırat Onur Deniz, Nilay Kara, Emir Burak Kaya, Esra Tığlı Kutertan, Murat Demir Tetik ve Birke Muratal Doğan görev aldı.

Ekim ayı boyunca her Cuma, cumartesi seyirci ile buluşacak olan oyun, 16 yaş ve üzeri seyirci kitlesine hitap ediyor. Oyun 2 perde olup 2 saat 15 dakika sürüyor.

Seyircilerimiz biletlerini www.tiyatro.alanya.bel.tr adresinden online olarak alabilirler.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.