banner113

KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ ANTALYA BAŞKONLOSUNUN ALANYA ÇIKARMASI

banner106

Kırgızistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Rustam Koshonov, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin'i ziyaret etti

KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ ANTALYA BAŞKONLOSUNUN ALANYA ÇIKARMASI
25 Ağustos 2022 Perşembe 19:07

banner108
banner238

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kırgızistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Rustam Koshonov, Alanya Fahri Konsolosu Hilmi Bilal Sözen ve Konsolos Zhanat Rasulhanov'u ağırladı. Başkan Yücel ve Başkonsolos Koshonov iki ülke arasındaki ilişkiler üzerine fikir alışverişinde bulundular. Alanya’da binlerce Kırgız vatandaşının huzur ve güven içerisinde ikamet ettiğinin altını çizen Başkan Yücel, “Her milletten olduğu gibi Kırgızistan’dan da binlerce vatandaşımız Alanya’mızda yaşıyor. Huzur ve güvenin şehri Alanya’mızda Türki Cumhuriyetlerimizden gelen vatandaşlarımızla bir çok çalışmaya da imza atıyoruz. İki kardeş ülke arasındaki bağların güçlenmesi çok önemli. Bu bağlamda bizleri ziyaret eden Sayın Başkonsolosumuza teşekkür ediyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Alanya’yı çok beğendiğini belirten Başkonsolos Koshonov’da Başkan Yücel’e teşekkürlerini iletti. Başkan Yücel ve Başkonsolos Koshonov birbirlerine yöresel hediyelerini takdim ettiler. Başkonsolos Koshonov Başkan Yücel’e Kırgızistan’a özgü bir kalpak hediye etti.

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin "Kırgızistan Alanya Fahri Konsolosu Değerli Dostum Hilmi Bilal Sözen ile ziyaretimize gelen Kırgızistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Rustam Koshonov, Konsolos Zhanat Rasulzhanov’a Alanya’mızın ekonomik ve sosyal yapısı hakkında bilgi verdik. 

Misafirlerimize ziyaretlerinin anısına Coğrafi İşaretini yeni aldığımız Alanya’mıza özgü muz ürünlerinden oluşan hediyemizi, İpek Böceği Kozasından yapılan Alanya Tablomuzu, takdim ettik. 

Dost ve Kardeş ülke Kırgızistan ile Alanya arasında olası işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunduğumuz  misafirlerimize kıymetli hediyeleri ve nazik ziyaretleri için teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim."

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.