banner113

OKURCALAR VE AVSALLAR’DA EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

banner106

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı sanat atölyelerine devam eden kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru eserler Okurcalar ve Avsallar mahallelerinde açılan yılsonu sergisinde vatandaşların beğenisine sunuldu.

OKURCALAR VE AVSALLAR’DA EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI
17 Haziran 2022 Cuma 15:45

banner108
banner238


Yüzlerce el emeğinin yer aldığı sergi açılışına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şevki Mat, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri, muhtarlar, kursiyerler ve kursiyer yakınları katıldı.

“KADINLARIMIZIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER YER GÜZELLİŞİYOR”

Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında düzenlenen el sanatları kurslarının son sergisi, Okurcalar ve Avsallar Düğün Salonlarında açıldı. Sergilerin açılışında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Kadınlarımızın elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Değerlerimizi hep birlikte yaşamak ve yaşatmak, özümüze sahip çıkmak toplum olarak bizim görevimizdir. Bizler bu kültürel mirasları çocuklarımıza aktarıp, onlarında kendi çocuklarına aktarmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bizi biz yapan ortak değerlerimizi, kültürel miraslarımızı devam ettirmek için her yıl düzenli olarak kurslar açıyor, eğitimler veriyoruz. Bu kurslarımızda yapılan yüzlerce el emeği ve göz nurunu da düzenlediğimiz yılsonu sergileriyle vatandaşlarımızla buluşturuyoruz.  Kadınlarımızın emeklerini sağlık” dedi.

BAŞKAN YÜCEL, “KADINLARIMIZI YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE YENİ KURSLARIMIZLA BULUŞTURACAĞIZ”

Her biri ilmek ilmek işlenen, işçiliği ve estetiğiyle göz kamaştıran eserlerin kadınların hünerlerini gösterdiğini ifade eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Her sergimizde başka bir heyecan başka bir duygu yaşadık. Bu kurslardan çıkan birbirinden şık el emekleri, sanat eserleri kurslarımızın kalitesini ortaya koyuyor. Bu yıl kurslarımızı tamamladık. Ama gelecek yıl ki kurslarımız için de şimdiden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzle hazırlıklara başladık. Kadınlarımızla ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

“KURSİYERLERİMİZE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKA VERİYORUZ”

Eylül ve Haziran ayı arasındaki kursları tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verdiklerini belirten Başkan Yücel, “Usta öğreticiler tarafından verilen kurslara katılan kadınlarımızın yaptığı el emeklerini yılsonu sergisinde vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Kurslarımızı tamamlayan kursiyerlerimize de Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriyoruz. Kurslardan mezun olan kursiyerlerimiz bu sertifika ile ister kendi işini kurabiliyor, isterse kendine atölye açabiliyor” ifadelerini kullandı.

40 FARKLI KURSTAN HER YIL 3 BİN VATANDAŞ FAYDALANIYOR

İpekeller ve Hanımeller atölyeleri, Fahri Gürses Etüt ve Destek Eğitim Kurs Merkezi, Mahmutlar, Kestel, Çıplaklı, Cikcilli, Avsallar, Okurcalar, Oba ve Konaklı mahallelerinde 40 farklı alanda açılan kurslarda, her yıl ortalama 3 bin kadın ücretsiz eğitim alıyor. Geçen hafta Alanya Belediyesi Kültür Merkezi, Mahmutlar ve Cikcilli düğün salonlarında yılsonu sergisi açan Alanya Belediyesi, son iki sergiyi de Okurcalar ve Avsallar mahallelerinde açtı. Sergilerde nakış, dikiş, giyim, kozadan çiçek, tablolar, duvar süsleri, geleneksel el nakışı, dekoratif eşyalar, mutfak takımları, gelin bohçası, seccadeler, yorganlar, kırkyama, duş lifleri, başörtüsü, çini ve takı gibi el sanatları başta olmak üzere birbirinden şık yüzlerce el emeği ziyaretçilerden tam not aldı.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.