banner113

Türk tur operatöründen Alman acentelere güzel haber

banner106

Bentour CEO'su Deniz Uğur, tur operatörlerinin iptal edilen turların komisyolarını acentelerden geri almanın doğru olmadığını açıkladı.

Türk tur operatöründen Alman acentelere güzel haber
28 Mart 2020 Cumartesi 13:38

banner108
banner238

Koronavirüsün yayılmaya başladığı ilk günlerde, iptalleri önlemek için başlattığı öteleme ve kesintisiz iptal kampanyasıyla Almanya'nın büyük tur operatörlerine öncülük den Bentour, şimdi de mağdur durumda olan acentelerle ilgili adım atıyor.

Bentour CEO'su Deniz Uğur, İptaller nedeniyle zor durumda olan acentelerin, şimdi de tur operatörlerinin iptal edilen turların komisyonlarını geri ödemekle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Acenteler zaten güç durumda

Tur operatörlerinin, zaten güç durumda olan acentelerden komisyon palarını geri almaması gerektiğini kaydeden, ''Maalesef büyük tur operatörleri de bu oyunu oynuyor. Bu yaklaşımın, seyahat acentelerinin varlığını tehdit eden bir şey olduğunu biliyoruz.'' dedi.

Bu nedenle sektöre örnek olmak amacıyla acentelere ödenmiş komisyonları geri istemeyeceklerini kaydeden Deniz Uğur, satış sonrası acentelere ödenen komisyonların tutarının 60 bin euro olduğunu ve bu rakamın 2020 için planlanan toplam satışın binde biri bile olmadığını ifade etti.

‘’Şahsiyet kendini krizde gösterir

Helmut Schmidt'in, ''Şahsiyet kendini krizlerde gösterir ve bu şirketler için de geçerlidir. Sorun, partnerlerinizi sadece güneş parlıyorken mi, yoksa onlar baskı altındayken mi düşündüğünüz'' sözünü kullanan Uğur, tur operatörlerini acente komisyonlarını geri almamaya davet etti. (Turizm Güncel)

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.