banner113

YÖRESEL LEZZETLER ALANYA BELEDİYESİ İLE GELECEĞE TAŞINIYOR

banner106

Alanya Belediyesi’nin, Mutfak Mirası Alanya sistemi kapsamında yöresel Alanya yemeklerini tanıtmak ve yaşatmak için düzenlediği Yöresel Yemek Atölyesi 2020 yılında da yeni katılımcıları ile devam ediyor.

YÖRESEL LEZZETLER ALANYA BELEDİYESİ İLE GELECEĞE TAŞINIYOR
29 Ocak 2020 Çarşamba 23:06

banner108
banner238
Alanya mutfağına ait 15 yöresel lezzet, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Gastronomi Mutfağında ev hanımlarından oluşan eğitim grubuna tüm teknikleriyle öğretildi. Alanya Belediyesi Yöresel Yemek Atölyesi’nin 2 günlük programında, usta öğreticiler tarafından katılımcılara Gülüklü (Hülüklü) Çorba, Övelemeç Çorbası, Laba Dolması, Soğan Yahnisi, Ülübü Piyazı, Kabak Tatlısı, Öksüz Helvası, Kırtakı, Bumbar Dolması, Darı Çorbası, Kuru Patlıcan Talaturu, S Pasta, Çiğirdik, Kıymalı Etli Pilav, Alanya Göç Çöreği, Kaşık Helvası uygulamalı olarak öğretildi.
KURSİYERLER SERTİFİKALANDIRILDI
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, Alanya Belediyesi olarak kültürel değerlerin yaşatılması ve aktarılması hususunu çok önemsediklerini, yemeğin de kültürün vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi. Erdoğmuş, “Katılımcılarımız ile beraber renkli lezzetli ve bilgi dolu 2 gün geçirdik. Onların memnuniyeti bizleri de mutlu etti” dedi. Kursun tamamlanmasının ardından Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp tarafından katılım sertifikaları kursiyerlere takdim edildi.
 

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.