banner113

65 üstü yaş üstü vatandaşalarına izin müjdesi!

banner106

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstü vatandaşlara seyahat izni müjdesi vererek, “1 aylık tek yönlü gidiş izni alabilecekler” dedi

65 üstü yaş üstü vatandaşalarına izin müjdesi!
21 Mayıs 2020 Perşembe 08:41

banner108
banner238

Koca, ulaşımda kişiye özel kod kullanılacağını belirterek, “Bir yolcuya virüs bulaşırsa temas ettiği kişilerin takibi yapılacak” diye konuştu. İçişleri Bakanlığı da 81 ilin valiliğine gönderilen genelge ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için seyahat izin belgesine ilişkin hususları belirledi.

Gelen son dakika haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "65 yaş üzeri büyüklerimiz, eğer memleketlerine gitme noktasında, sabit bir yere gittiğinden emin isek, sağlık durumları, aile hekimleri açısından bir sorunları yoksa ilgili Kaymakamlıktan yanlarında zorunlu gerektiğinde bir veya iki kişi olmak suretiyle 1 aylık bir zaman zarfında dönmemek üzere bir izin durumu bugünden itibaren söz konusu olacak. Aile hekimleri daha çok, seyahat edebilir, herhangi bir semptomunun olmadığını belirten bir düzenleme yapmış olacaklar. Devamında da herkesin kendi aile hekimi takip ediyor olacak. Gerektiğinde hastayı bulunduğu bölgede sağlık kuruluşuna yönlendiriyor olacak" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, uzun süredir sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara, Bilim Kurulunun önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 21 Mayıs perşembe günü saat 09.00'dan itibaren en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidiş izni verildiği belirtildi.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.