banner113

Acta Medıca Alanya TR dizine girdi

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bünyesinde çıkan üç bilimsel - akademik dergiden biri olan ve yayım hayatına 2017’de başlayan Acta Medica Alanya Dergisi, iki yıl gibi kısa bir sürede TÜBİTAK-ULAKBIM / TR Dizin’e kabul edilerek önemli bir başarıya imza attı.

Acta Medıca Alanya TR dizine girdi
07 Mayıs 2019 Salı 13:37

banner108
banner238


Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Baş Editör Doç. Dr. Ahmet Aslan ve Yayın Kurulu üyelerini makamında kabul eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, kurucusu ve ALKÜ adına imtiyaz sahibi olduğu Tıp Fakültesi Bilimsel yayın organı olan “Acta Medica Alanya” dergisinin TÜBİTAK-ULAKBIM / TR Dizin’e kabul edilmesi hakkında bilgiler aldı. Ziyarette, ALKÜ’nün bilimsel ve akademik faaliyetlere son derece önem verdiğini söylen Rektör Pınarbaşı, Acta Medica Alanya Dergisi’nin elde ettiği başarısından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

“İKİ YILDA ÖNEMLİ BAŞARI”

ALKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Acta Medica Alanya Dergisi Baş Editörü Doç. Dr. Ahmet Aslan konuyla ilgili açıklama yaparak; “Acta Medica Alanya dergisi, gerekli yasal ve akademik prosedürleri tamamlayarak kurulmuş, bağımsız, önyargısız, tarafsız hakemlik sistemi kullanan, ulusal ve uluslararası saygın indekslere girmeyi hedefleyen bilimsel bir dergidir. Dergimiz TR dizin kriterlerini yerine getirmiş ve 2019 yılı başında sonuçlandırılan değerlendirme ile 2017 ilk sayısından itibaren TR Dizine kabul edilmiştir. İki yıl gibi sürede bu başarıya ulaşmanın çok önemli olduğunu ve bunun bir ilk olduğunu belirtmek istiyorum. Bu sürece katkıda bulunan; Rektörümüze, Dekanımıza, Yazarlara, Hakemlere, Editörler
Kurulu ve Yayın Kurulumuza teşekkür ederim. Başlangıcından bu yana TR Dizin gelişmesine katkıda bulunan değerli bilim insanlarımıza, ULAKBİM TR Dizin çalışanlarına ve Komisyon Üyelerine özverilerinden dolayı ayrıca teşekkürlerimi iletirim” dedi.

Ziyarette Yayın Kurulu üyeleri de bu başarı nedeniyle mutluluklarını ifade ederek bundan sonraki süreçte “Web of Science” ve “Pubmed” gibi uluslararası indekslere girmeyi hedeflediklerini dile getirdiler.

ALKÜ 3 BİLİMSEL VE AKADEMİK DERGİ YAYINLIYOR

ALKÜ bünyesinde Tıp Fakültesi tarafından yayınlanan ve sağlık alanındaki bilimsel çalışmaların yer aldığı Acta Medica Alanya dergisine ilave olarak Alanya Akademik Bakış (Alanya Academic Review) ve ALKÜ Fen Bilimleri Dergisi (ALKU Journal of Science) adında iki akademik ve bilimsel dergi daha yayımlanıyor. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından yılda üç kez yayımlanan ve hakemli bir dergi olan Alanya Akademik Bakış (Alanya Academic Review) yayım hayatını 2017’den bu yana sürdürüyor. Dergide; iktisat, işletme, turizm-seyahat-konaklama işletmeciliği, tarım ekonomisi, çalışma ekonomisi, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, enformatik, araştırma yöntemleri alanlarında, Türkçe - İngilizce dillerinde bilimsel ve özgün çalışmalar yayımlanıyor.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi tarafından tüm mühendislik bilimleri ve temel bilimler alanında yılda 3 kez yayınlanan ve yine hakemli bir dergi olan ALKÜ Fen Bilimleri Dergisi (ALKU Journal of Science) dergisi ise 2019 yılında yayım hayatına merhaba dedi. Türkçe ve İngilizce dillerinde orijinal araştırma çalışmalarının ve derlemelerin yayımlandığı dergide hakemli ve açık erişimli uluslararası mühendislik
bilimleri ve temel bilimler yer alıyor. ALKÜ bilimsel ve akademik dergilerinde değerlendirme ve yayınlanma süreçlerinde yazarlardan ücret talep edilmiyor.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.