banner113

Akdeniz değişiyor

banner106

AK Parti Hükümeti döneminde Batı Akdeniz’e 20 alanda yapılan yatırımlar 59 milyon liraya ulaştı. Antalya, Isparta ve Burdur’un ortak beklentisi ise hızlı tren projeleri

Akdeniz değişiyor
05 Haziran 2018 Salı 12:03

banner108
banner238

Antalya, Burdur ve Isparta illerinden oluşan Batı Akdeniz Bölgesi son 15 yılda tarihinde görmediği yatırıma şahit oldu. Üç kente 15 yılda AK Parti Hükümeti tarafından toplam 58 milyar 83 milyon lira yatırım yapıldı. Bir başka deyişle 3 kente toplam 7 adet Yavuz Sultan Selim Köprüsü yada 11 Marmaray gibi mega projelere eş değer tutarda yatırım gerçekleştirildi. İllere göre yapılan yatırım miktarı ise Antalya'ya 38.56 milyar, Isparta'ya 11.7 milyar ve Burdur'a 8.57 milyar lira oldu.
İNSANİ HARCAMALAR
Yatırımların yanı sıra 3.5 milyar liralık bütçe ile engelli, yetim, yaşlı gibi pozitif ayrımcılığa ihtiyaç duyan kesimlere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığı ile destek verildi. 1 milyar 667 milyon lira tutarlı toplu konut projeleri ile de 3 kentte orta ve düşük gelir grubundan binlerce insan ev sahibi oldu. Üç kentte Vakıflar üzerinden yapılan toplam harcama ise 17.2 milyar lirayı buldu.
BAŞLIK BAŞLIK
Yaklaşan seçimler öncesi Antalya'nın son yıllardaki büyük değişimi, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Vakit Türkiye Vakti' başlıklı seçim broşüründe ortaya konuldu. İller için yatırımlar başlık başlık anlatıldı. Üç kenti de bekleyen en büyük yatırım ise Batı Akdeniz'i Eskişehir ve Afyonkarahisar üzerinden İstanbul'a bağlayacak olan yüksek hızlı tren hattı. 3 kesim halinde projelendirilen hızlı tren çalışmalarının devam ettiği vurgulanırken, Isparta'da dikkat çeken en büyük yatırımların başında 755 yataklı Isparta Şehir Hastanesi geldi.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.