banner113

Alanya da hedef tek bir sinek dahi kalmaması...

banner106

Alanya da hedef tek bir sinek dahi kalmaması...
20 Mayıs 2019 Pazartesi 22:28

banner108
banner238
Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri Alanya’da başta sivrisinek olmak üzere, karasinek, hamamböceği gibi halk sağlığı açısından önemli zararlılara karşı biyolojik, kimyasal ve fiziksel mücadele yapıyor. Sinekle mücadelenin yoğunlaştığı ilçelerin başında da Alanya geliyor. Kışın yapılan etkin mücadelenin ardından  Büyükşehir ekipleri, turizm sezonu öncesi Alanya’da sinekle mücadele çalışmalarına hız verdi.

Alanya’da günde 6 bin nokta ilaçlanıyor
Alanya’da 6 farklı bölgede 50 ekiple günde ortalama 6 bin noktaya kimyasal ve biyolojik yöntemlerle uygulama yapılıyor. Alanya’nın 102 mahallesinde düzenli olarak çalışmalar yapılırken, şehir merkezi, Mahmutlar, Cikcilli ve Tosmur Mahallelerinde şu sıralar ekipler çalışma temposunu iyice arttırarak, sivrisinek, larva, haşere ve fare ilaçlaması gerçekleştiriyor. Otel, site havuzları, yağmur suyu drenaj hatları, kanalizasyon giderleri, bina altlarındaki sular, arıtmalar ve arıtmaların terfi istasyonlarında kimyasal mücadele yöntemleri kullanan ekipler, kırsal alanda, bitki ve canlılara zarar verilmemesi için biyolojik mücadele yöntemini kullanıyor. Tarımsal havuzlara sinek ve larva ile beslenen balıklar bırakılıyor.

Bodrum katlarına önlem 
Öte yandan Alanya’da bulunan beş ayrı atıksu arıtma tesisi ve Yumru Tepesi’nde bulunan  çöp tesisi de düzenli olarak ilaçlanıyor. Büyükşehir ilaçlama ekipleri, Alanya’da yoğun yağışlar nedeniyle yol seviyesi altında kalan binaların zemin katlarında su birikintileri meydana gelmesi üzerine tedbirler aldı. Sivrisineklerin üremesine neden olan su dolu bodrumlar düzenli olarak ilaçlanıyor.

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.