banner113

Alanya da hurma ağaçlarına bakım

banner106

Alanya da hurma ağaçlarına bakım
16 Eylül 2019 Pazartesi 11:55

banner108
banner238


Hurma ve palmiye ağaçlarına bakım ve ilaçlama yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü Antalya merkez ve ilçelerinde kırmızı palmiye böceği ile etkin bir mücadele yürütüyor. Ekipler, hurma ve palmiye ağaçlarının bakımlarını yaparak, ağaçlara zarar veren kırmızı palmiye böceğine karşı ilaçlama yapıyor. 

Ziraat mühendisleri eşliğinde, Antalya merkez ve ilçelerde sorumluluk alanı içinde bulunan hurma ve palmiye ağaçlarının tespitini yapan Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri bakım ve ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Ekipler, Nisan ile Eylül ayları arasında uçuş dönemi geçiren kırmızı palmiye böcekleriyle etkin bir mücadele yapıyor. 
KIRMIZI PALMİYE BÖCEĞİNE ÖZEL ÖNLEM
Palmiye ve hurma ağaçların gövde içlerine girerek çürümesine sebep olan kırmızı palmiye böceği için ekipler özel mücadele tekniklerini kullanıyor. Cezbedici koku yayan feromon tuzaklarla, böceğin huni şeklindeki tuzağa girmesi sağlanarak zararsız hale getiriliyor. Ağaçların içine enjekte edilen kimyasal ilaçlama ile de böceğin öldürülmesi ve verdiği zararın durdurulması sağlanıyor. Ağaç içlerinin ilaçlanması nedeni ile kimyasal ilacın çevreye verebileceği zarar minimum düzeyde tutuluyor.

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.