banner113

Alanya da kaçak yapılan 2 yapı yılıkdı

banner106

Antalya’da ‘İmar Barışı’ndan yararlanmak için yaylalara kaçak gecekondu yapan fırsatçıların tepesine devlet balyoz gibi indi. 778 kaçağın büyük bir bölümü yıkıldı

Alanya da kaçak yapılan 2 yapı yılıkdı
10 Kasım 2018 Cumartesi 08:23

banner108
banner238


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan '' düzenlemesini istismar eden fırsatçılara geçit verilmiyor. 'da süreci amacı dışında kullanmaya kalkışan fırsatçıların yaptığı gecekondular tepelerine yıkılıyor. 'İmar Barışı' uygulamasında Antalya'da 58 bin 296 kişiye '' verilirken fırsatçılara da göz açtırılmıyor. Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından devam eden denetimlerde  belirlenerek tek tek yıkımları gerçekleştiriliyor. Yapı Kayıt Belgesi alanların yapı alanı dikkate alınarak hesaplanan belge için şimdiye kadar 260 milyon 318 bin lira ödeme yaptıkları belirlendi.

778 KAÇAK TESPİT EDİLDİ
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yaptığı denetimlerde usule aykırı 778 adet kaçak yapı tespit edildi. Başvuruları inceleyen komisyon yanlış beyanda bulunanların Yapı Kayıt Belgesi'ni de tek tek iptal etmeye başladı. Komisyon kararına göre ödenen bedellerde iade edilmedi. Kaçak olduğu belirlenen yapılandan şimdiye kadar belediyeler tarafından 65'inin yakıldığı vurgulanırken, fırsatçıların özelikle yayla ve hazine arazilerine göz diktikleri otaya çıktı. Bu yapıların yoğun olduğu yerler ise Korkuteli İmecik Yaylası, Döeşemealtı Altınkale Mahallesi, Muratpaşa Ermenek Mahallesi ve Kundu bölgesi oldu.

KAŞ VE KUMLUCA'DA FAZLA
İlçe belediyelerinin tespitleri de dikkate alınarak belirlenen kaçak yapı sayısı, Kaş'ta 201, 'da 124, Korkuteli'nde 90 ,Kepez'de 61, Döşemealtı'nda 39, Aksu'da 32, Konyaaltı'nda 22, Elmalı'da 12, Demre'de 4, Gündoğmuş'ta 3, Finike ve İbradı'da 1 olarak kayıtlara geçti. Yıkım kararı alınan kaçak yapı sayında ise Kumluca 105, Muratpaşa 71, Serik 44, Döşemealtı 39, Manavgat 35, Alanya 30, Aksu 9, Akseki 6, Demre 4, Gazipaşa 2, Finike ve İbradı 1'er yapı ile listede yer aldı. Bunlardan Döşemealtı'nda 34, Muratpaşa'da 24, Aksu'da 3, Alanya ve Akseki'de 2 yapının yıkım işleme gerçekleşti.
HER İHBARA TAKİP
KAÇAK yapıların tespit edilmesiyle ilgili denetimler devam ederken, özellikle vatandaşlardan gelen ihbarlar takip ediliyor. 2018 yılı öncesinde yapılan yapıları kapsayan İmar Barışı'nda, başvuruda bulunulan yapı için eski uydu resimlerinin incelenerek tespitlerin yapıldığı hatırlatılarak, "Devletin hafızası ile kimse oynamaya kalkışmasın. Hem yaptıklarını yapılardan hem de yatırdıkları paralardan olurlar" uyarısı yapıldı

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.