banner113

Alanya'da oteller kapanıyor, yerine siteler yapılıyor!

banner106

Alanya'da turizmin her geçen gün kötüye gitmesi, yıkılan otellerin yerini apartman ve sitelerin almasıyla esnaflar da bir bir kepenk kapatmaya başladı. 

Alanya'da oteller kapanıyor, yerine siteler yapılıyor!
12 Eylül 2019 Perşembe 09:49

banner108
banner238

2016'da yaşanan krizin ardından bir türlü eski canlı günlerine dönemeyen turizm sezonu, Alanya’daki esnafların zor günler geçirmesine neden oluyor. Bu yıl Antalya geneline 8 milyon turist gelmesine rağmen istenilen ekonomik canlanmayı yaşayamayan esnaflar ve otelciler durumdan rahatsız. Özellikle işlerin halen kötü gittiğini söyleyen esnaflar, "Turist gelse de bize çok bir etkisi olmadı. Turist ya otelden hiç çıkmıyor ya da çıksa da artık eskisi gibi para harcamıyor" diyerek sıkıntılarını dile getirdi. AVM'lerin artması, her yere ucuz ürün satan mağazaların açılmasıyla zor günler yaşayan esnaflar, "Turizmde ekmek yiyemeyecek duruma geldik" dedi.
OTELLER KAPANIYOR YERİNE SİTELER YAPILIYOR
Son bir yılda Alanya’da özellikle de Mahmutlar Mahallesi'nde birkaç otelin yıkılması ve yeniden otel yerine site yapılması civar esnafın kepenk kapatmasına neden oldu. Ulaşlar Otel, Aktaş Otel'in yıkılmasının ardından Mahmutlar'ın bir kısmı adeta hayalet kente dönüştü. Yıkılan otellerin ardından turistlerin azaldığı bölgede esnaflar iş yapamaz hale geldi. Giderlerini bile karşılayamaz durumdaki esnaflar bir bir dükkanlarını kapatıyor.
SIRADA ALPİNA OTEL Mİ VAR?
Bir süredir Mahmutlar Mahallesi'nde dolaşan bir dedikodu  civar esnafını da tedirgin etti. Kargıcak Mahallesi ve Mahmutlar Mahallesi'nin tam ortasında bulunan Sonas Alpina Otel'in yakın zamanda yıkılacağı iddia edildi. Bir süredir dolaşan bu dedikodu, civarda bulunan esnafların "Büyük bir bölümün para kazanmasını sağlayan bir otel. Yıkılması bizim de kepenk kapatmamıza neden olacak. Mahmutlar Mahallesi'nde turizm ölmek üzere" diyerek isyan etmelerine neden oldu.
'YIKILAN OTELİN YERİNE YİNE OTEL RUHSATI VERİLMELİ'
Yıkılan otellerin yerine yeniden otel yapılabilmesi için tekrardan belediyeden otel ruhsatı verilmesi gerektiğini ifade eden civar esnafı, "Alanya Belediyesi ve Başkanımız Adem Murat Yücel, Alanya'nın daha iyi bir kent, turizm merkezi olması için çalışıyor. Bizim de ricamız etrafı binalarla doldurmak isteyen müttehitlere fırsat vermesinler ve yıkılan otellerin yerine yine otel ruhsatı versinler ki buraya başka bir şey yapılamasın. Bu otellerden sadece biz değil, tüm Alanya ekmek yiyor. Netice olarak buradaki turist Alanya’ya da gidiyor alışverişe ve gezmeye, bizden alışveriş yaptığında biz de toptancılarla alışveriş yapıyoruz. Herkes kazanıyor. Bina yapıldığında aynı ekonomik döngü olmayacak. Yetkililerimiz fırsatçılara imkan vermesinler lütfen" diye konuştu.
‘MAHMUTLAR ARTIK KONUT SATIŞIYLA GÜNDEMDE’
Konuyla ilgili Alanya Postası Gazetesi’ne açıklamada bulunan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, Mahmutlar bölgesinin artık turizmden çok konut satışlarıyla öne çıktığını vurgularken, “Mahmutlar bölgemiz merkezden sonra Alanya içerisinde, ilk turizme açılan bölgelerimizden ve bu bölge bir dönem ciddi turizmin yoğun yaşandığı bir bölge. Bugün gelinen noktada son 15 yılda yabancılar ağırlıklı konut satışı gündeme geldiğinden bu yana, otellerden ziyade konutlarıyla öne çıkan bir bölge. Çok ciddi bir konut yapılaşması söz konusu. Bir diğer yandan da Mahmutlar bölgesi diğer bölgelere nazaran ciddi bir gelişim de göstermiş durumda” diye konuştu. 
‘ESNAFIN YENİ GELİŞMELERE GÖRE POZİSYON ALMASI GEREKİYOR’
Başkan Sili, konut yapımının artması ve turizmden çok konut satışlarıyla gündemde olan Mahmutlar’da, esnafın da buna göre turist ağırlıklı satışlardan çok yerleşik turist ve oradaki Türk vatandaşlarına yönelik çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti. Sili, “Konu böyle iken bugün otel sayımız o bölgede azalmış, konut sayımız da ciddi olarak artmış vaziyette. Buradaki tesislerimiz de çok eskiden yapıldıkları için aslında birçoğu da eskimiş vaziyette ve bunların tekrar piyasada toparlanabilmek adına birçoğunda ciddi yenilenme kredileri var. Ancak oradaki esnafımızın da genel olarak turiste yönelik faaliyetlerinin yanı sıra bu gelişimi de göz önünde bulundurarak benim kanaatime göre yeni bir pozisyon alması ve oraya yaşayan yabancılar ve vatandaşlarımıza yönelik faaliyetlerini daha da yoğunlaştırmaları gerektiğini düşünüyorum. Bölgede genel konut yapılaşmasından dolayı bundan sonra o bölgede tekrar bir turizm yatırımının söz konusu olacağını düşünmüyorum” şeklinde açıklamada bulundu. (Alanya Postası)



 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.