banner113

Alanya'da yakalanan Suriyeli, tetikçi çıktı!

banner106

Alanya'da maske takarak 2 butikçiyi silahla yaralayan şahıs Suriye uyruklu Ali M. çıktı. Ali M’yi olay yerine motosikletle taşıyan tutuklu çocuk sanık F.Ç. dördüncü duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edilirken, mahkeme azmettiriciyi yakalama emri çıkartarak duruşmayı 26 Mayıs tarihine erteledi.

Alanya'da yakalanan Suriyeli, tetikçi çıktı!
29 Mart 2022 Salı 10:28

banner108
banner238

Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz hafta sonu ‘Tasarlayarak Öldürme’ suçundan dördüncü duruşması yapılan mahkemeye Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu sanıklar Suriye uyruklu Ali M. ve 18 yaşından küçük olan F.Ç. SEGBİS vasıtasıyla katıldılar. Mahkemede suça sürüklenen çocuklar F.Ç. Nizar K, Engin D, Ömer D, ve Sanık Yasin T’nin avukatları hazır bulundu.
“EVLENECİĞİM İÇİN İŞTEN ATILMAKTAN KORKTUM”
Duruşmada tanık olarak dinlenen M.A. olay esnasında Nizar K’nın yanında çalıştığını söyledi. M.A. “Dükkanın içerisinde ne geleni ne gideni gördüm. Saymadım ancak çok sayıda silah sesi duydum. Dışarı çıkınca yerde yatan 2 yaralıyı gördüm. Bu şahıslar bizim akrabamız olur ancak memlekette büyümediğim için isimlerini bilmiyorum. Olaydan sonra Nizar K. benim yanıma geldi. Ben olayı gördüm, sesleri duydum. Gelenlerden biri Yasin'di diye söyleyeceksin dedi. Ben de evleneceğim için işten atılmaktan korktum ve Nizar'ın istediği gibi emniyette ifade verdim. Dışarı çıktığımda maskeli şahıslar yoktu. Sadece 2 kişi yerde yatıyordu. Nizar ne şekilde söylediyse emniyette o şekilde beyanda bulundu. Ben kimsenin bağırdığını duymadım. Kimsenin sesini de Yasin'e benzetmedim. Yasin T. daha önce Nizar K. ile ortaktı. Ben de karşılarındaki iş yerinde çalışıyordum. Yasin ile sadece merhabamız vardır. Sesini duysam tanımam. Ali M. ve F.Ç’yi de tanımam. Yerde yatan şahısların isimlerini de söylemem için bana Nizar verdi” dedi.
SURİYELİ “PİŞMANIM” DEDİ
Mahkemeye SEGBİS'le bağlanan tutuklu sanık Suriye uyruklu Ali M. “Pişmanım. Bakmak zorunda olduğum ailem var. Tanık beyanına bir diyeceğim yok” diye konuştu.
“BÜYÜK BİR HATA YAPTIM”
Yine SEGBİS ile ifadesi alınan ve tutuklu yargılanan suça sürüklenen çocuklardan F.Ç. de tanık beyanına karşı bir diyeceği olmadığını söyledi. F.Ç. “Büyük bir hata yaptım. İlk defa böyle bir suç işledim. Olanlardan pişmanım. 4 ay sonra askere gideceğim. Karşı taraftan özür diliyorum. Mahkemeden şans istiyorum” ifadelerini kullandı.
F.Ç AVUKATI MÜVEKKİLİN HASTALIĞI GİTTİKÇE ARTMIŞTIR
F.Ç’nin avukatı da müvekkilinin hastalığının gittikçe arttığını, suçu idrak edecek durumda olmadığını söyleyerek tahliye veya ev hapsi talebinde bulundu.
DOSYAYI AYDINLATMAKTAN ZİYADE KARARTMAYA YÖNELİK
Mahkemede müştekiler Engin D. ve Ömer D’nin avukatı tanık beyanlarını kabul etmediklerini ifade Etti. Beyanların gerçeği yansıtmadığını söyleyen avukat bunların dosyayı aydınlatmaktan ziyade karartmaya yönelik olduğunu ileri sürdü. Avukat sanıkların cezalandırılmalarını istedi. Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti F.Ç'nin tüm tedavi evrak ve raporlarının gönderilmesi için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yazılan müzekkere cevabının beklenilmesine, müzekkere cevabı geldikten sonra SSÇ'nin TCK 32 maddesi kapsamında akıl hastası olup olmadığı hususunda rapor düzenlenmesi için İstanbul ATK'ya sevkine karar verdi. Mahkeme ayrıca sanık Yasin T. hakkındaki yakalama emrinin devamı ile infazının beklenilmesine ve sanıklardan Ali M. tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı. Mahkeme F.Ç’nin yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla tahliyesine ve duruşmanın 26 Mayıs tarihine ertelenmesine karar verdi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay, 26 Ağustos 2020’de saat 21.30 sıralarında Oba Mahallesi’nde bulunan bir otelin altında bulunan bir butikte meydana geldi. Motosikletle gelen maskeli 2 kişi butik önünde duran 2 kişiye tabancayla 14 kez ateş etti. Her ikisine de üçer adet mermi isabet eden Ömer Taşdelen ve Engin Demir'e ayaklarından yaralandılar. Silahlı 2 maskeli şüpheli ise geldikleri motosikletle olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken, 2 yaralı 112 Acil Servis ekiplerince ALKÜ Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmazken, polis ekipleri kaçan maskeli 2 şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı. Polis ekipleri 6 ay sonra Suriye uyruklu Ali M. (25) ve F.Ç’yi 24 Şubat 2021 tarihinde yakaladı. İfadesi alınan Suriye uyruklu Ali M. tabancayla ateş ettiğini ve kendisini motosikletle taşıyanın yaşı küçük olan çocuk F.Ç. olduğunu iddia etti. Adliyeye sevk edilen Ali M. ile F.Ç tutuklanırken, her yerde aranan ve azmettirici olduğu iddia edilen Yasin T’nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. MEHMET AL-Gerçek Alanya Gazetesi

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.