banner113

Alanya'nın denizi pırıl pırıl

banner106

Alanya Belediyesi ve Alanya Rotary Kulübü işbirliğinde “Dip Temiz, Tertemiz” etkinliğinin 3.sü gerçekleştirildi. 

Alanya'nın denizi pırıl pırıl
01 Mayıs 2018 Salı 09:11

banner108
banner238

Dizalya, Utopia World, Rubi Platinium, Lumos Deluxe, Adenya gibi Mavi Bayraklı otellerin dalış okullarının da destek verdiği etkinliğe Alanya Belediyesi yüzey temizleme aracı Wasteddin, Alanya Rotary Kulübü dalgıçları, Alanya’da faaliyet gösteren dalış okullarının profesyonel dalgıçları ve sörfçüler katıldı. Alanya Tersanesi önünde ve çevresinde dip taraması yapan ekiplerin çıkardı

ROTARY KULÜBÜ BAŞKANI ARAL, “ALANYA BELEDİYESİ BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”
Alanya Rotary Kulübü Başkanı Ali Aral, “Alanya´nın sadece yer üstü değil deniz altı güzelliklerinin de öne çıkmasını istiyoruz” dediği açıklamasında "Şuan emekleyen bir proje. Önümüzde ki yıl Türkiye´de ki tüm Rotary Kulüplerini dalış turizmi için Alanya davet edip daha sonra uluslararası boyuta taşımak istiyoruz. Alanya Belediyesi 3 yıldır bize bu projede en büyük desteği veriyor. Biz birazda çevre temizliğine dikkat çekmek için dalış esnasında denizdeki pislikleri de alıyoruz. Bu yıl şunu fark ettik denizdeki temizlik geçen yıllara oranla artmış. Demek ki doğru şeyler yapınca hedefe ulaşılıyor. Deniz temizliği demek sadece denize atılan pislik değil çevreye sokağa atılan pislikler izmaritlerde denize gidiyor. Çevreyi temiz tutalım ki denizimiz de temiz olsun.” dedi.

ERDOĞMUŞ “DENİZLERİMİZ TEMİZ”
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, “Dalgıçlarımız deniz dibindeki güzelliklere şahit oldu. Çok sevindirici bir durum, denizlerimiz temiz. Alanya Belediyesi olarak bu tip etkinlikleri destekleme devam edeceğiz." dedi.

Bu yıl düzenlenen etkinliğe Alanya kent ölçeğinde mavi bayrağa sahip otellerin de katılım sağladığını belirten Erdoğmuş, “2018 yılı boyunca ilçemizde yürütülecek çevre eğitim etkinlikleri kapsamında bu tür etkinliklere önem veren çevreci otellerimiz çevre farkındalığının önemine vurgu yaptılar.
Dip temizliğinin yapıldığı bölgede ise yerli ve yabancı tatilciler denizin ve güneşin tadını çıkarttı. Bazı ebeveynler ise çocuklarını pırıl pırıl denizde yüzme öğretmeyi tercih etti. Tatilcilerse yapılan çalışmaların ve şehrin tarihi dokusunu fon olarak kullanıp fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi” diye ekledi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.