banner113

ALANYA'NIN ŞIHLAR MAHALLESİNDE KÖYLÜ İSYAN ETTİ!

banner106

Muhtardan kendi mahallesine MÜHÜR yetki torpili!!!

ALANYA'NIN ŞIHLAR MAHALLESİNDE KÖYLÜ İSYAN ETTİ!
28 Temmuz 2022 Perşembe 18:33

banner108
banner238

Edinilen bilgiye göre Alanya'nın Şıhlar mahallesi İmamlı mevkiinde yıllardır içme ve sulama suyu sıkıntısı çekilmekteydi. Geçen yıl mahallenin girişine bir sondaj vurularak bir miktar su bulundu. İmamlı mevki halkı yıllarca çektikleri çilenin sona erdiğini düşünerek adeta bayram ettiler. Ama hesap edemedikleri bir şey vardı. Muhtar kendi mahallesinde su olmasına rağmen o suya göz dikmişti. 

Mahallenin verdiği bilgilere göre, Muhtar devletin verdiği yetkiyi kullanarak harekete geçip, suyu kendi mahallesine taşımak daha doğrusu, kendi ikamet ettiği mahallesindeki suyun kapasitesini daha da arttırmak için kepçelerle borularla gerekli tüm araç gereçleri suyun olduğu imamlı mevkiine gönderip çalışmaları başlattı. Bunu gören duyan ve yıllardır susuz olan İmamlı mevkii ahalisi kendilerini kepçelerin önüne atarak buna izin vermeyeceklerini, muhtarın kendi mahallesiyle diğer mahalleler arasında ayrımcılık yaptığını, görevini kötüye kullandığını, ben muhtarım ne istersem o olur mantığı ile hareket ettiğini söyleyerek adeta isyan ettiler. 

Mahallelinin iddiasına göre muhtar kendi mahallesini örgütledi ve çalışmalara engel olanlara sizde engel olun dedi.  

Muhtarın, kendi mahallesinde yaşayan vatandaşları örgütlediğini, İmamlı sakinlerini engellemelerini, kepçeye ve çalışmalara engel olanlara karşı koyun diyerek, suyu zorla kendi mahallesine götürmeyi planladığını söyleyen köylüler, yetkilerden acil yardım bekliyorlar.
 
Yetkililere seslenen köylüler bu zorbalığa, adaletsizliğe dur deyin, aksi halde çok kötü şeyler olacak. Yıllardır susuzuz ne yapalım ömrümüzün sonuna kadar bu mahalle susuz mu kalsın, bu mahallenin yaşamaya hakkı yok mu diye isyan ettiler. Halk sularının Muhtar tarafından ellerinden alınmaya çalışıldığını söyleyip, yetkililerin bu duruma acilen müdahale etmelerini, yardım etmelerini istediler.

Hakan Hâlit Yeni..

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.