banner113

Alanya olarak maviye dönmeliyiz!

banner106

ALTİD Başkanı Burhan Sili, sezon öncesi Alanya Postasından Özgür Yılmaz'a konuştu

Alanya olarak maviye dönmeliyiz!
24 Mart 2021 Çarşamba 09:13

banner108
banner238



Antalya ve Alanya'da yaşanan vaka artışı sonrası, Antalya geneli risk haritasında turuncu renkten kırmızıya döndü. Çok yüksek riskli iller arasına giren Antalya'da 2021 turizm sezonuna yönelik rezervasyon bekleyen turizmcilerin endişesi arttı. Rezervasyonlarda iptal yaşama konusunda tedirgin olan turizmciler, Antalya'nın bir an önce maviye dönmesini umut ediyor.  Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de yaşanan durumla ilgili Alanya Posta Medya'ya açıklamalarda bulundu. Vaka artışlarının dünya genelinde olduğuna değinen Sili, vaka artışlarının rezervasyonlara etki etmeyeceğini ancak, iyi bir sezon için herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğine dikkat çekti. 
'SAYI ARTACAK'
PCR zorunluluğun kalkmasıyla gelen turist sayısında artış yaşanacağına dikkat çeken Sili, "Sadece Antalya değil dünya genelinde  Covid-19 vaka oranlarında artış söz konusu. Buna paralel oranda da yoğun bakım ve vefat sayılarında da düşüş oranları istatistiklere yansıyor.
 Bu bir şekilde aşılama ile birlikte normal bir hale dönecek. Özellikle 15 Nisan'da PCR zorunluğu ülkemizde kalkıyor. Ve bu önemliydi. Çünkü kaynak pazarlarımızda PCR maliyetleri son derece yüksek. Bu noktada tatile gelmekte caymalar vardı. Zorunluluğun kalkmasıyla ülkemize giriş yapan turist sayısı artacaktır" dedi.
'DİKKATLİ OLMALIYIZ'
Antalya'nın kırmızı olmasının rezervasyonlara etkisinden söz eden Sili, "Kırmızı tablonun ivedilikle maviye dönmesi gerekli. Özelikle turizm bölgesinde olmamızdan  dolayı bölge halkımızın, hem kendisi hem de gelecek olan misafirlerimiz açısından bilinçli davranması büyük önem taşıyor. Maske, temizlik ve mesafe kurallarına mutlaka uyulmalı.
 Bizler tesislerimizde tüm önlemlerimizi alıyoruz. Anca vatandaşlarımız hassas olmalı bu konuda. Bu kırmızılığı bir şekilde hızlı bir şekilde turuncuya, sarıya ve maviye döndürebilmeliyiz. Sonrasında da turizmimize normal bir şekilde devam ettirmeliyiz.
'MAVİYE DÖNMELİ VE AŞILAMA TAMAMLANMALI'
Antalya genelinde ve Alanya özelinde Nisan ayı itibariyle tesislerimiz açmaya başlıyorlar. Mayıs ayının ortası Ramazan bayramında iç pazarın hareketlenmesi ile birlikte yine Mayıs sonu yurt dışı kaynak pazarlarımızdan hareketlilik bekliyor ve 2021 sezonunun  bir önceki seneden daha iyi olacağını öngörüyoruz.

 Her halükarda kırmızı renkli Covid-19 tablosunun maviye dönmesi ve aşılanma sürecinin tamamlanması son derece önemli" dedi. 
Eşi toprağa, kendisi ise tutuklandı
 

banner109

Etiketler; #Burhan sili
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.