banner113

Alanya Teleferik’in sahibi koronayı nasıl yendiğini anlattı

banner106

Alanya Teleferik'in sahibi olan İlker Cumbul, koronavirüse yakalandığını ve tedavisinin sonucunda sağlığına yeniden kavuştuğunu söyledi.

Alanya Teleferik’in sahibi koronayı nasıl yendiğini anlattı
06 Nisan 2020 Pazartesi 07:09

banner108
banner238

Bursa'da koronavirüse yakalanan Alanya Teleferik’in sahibi İlker Cumbul (51), tedavi gördüğü hastaneden 5 gün sonra taburcu oldu. İş insanı Cumbul, katıldığı canlı yayında hastalık ve tedavi süreciyle ilgili konuştu. Cumbul,  "Tedavi sürecimde uygulanan ilaçları almaya başladığım andan itibaren sağlığım iyiye gitti ve hastalığı yendim” dedi.

Özel bir hastanede 5 gün tedavi gören Cumbul, şikayetlerinin sona ermesi ve yeni testin sonucunun negatif çıkmasının ardından taburcu oldu. 14 gün karantinada kalacak Cumbul sigara içmemesinin tedavinin kısa sürmesinde büyük etkisi olduğunu belirterek şöyle dedi:

‘YURT DIŞINDA OKUYAN KIZIM GELDİ BELKİ ONDAN BULAŞMIŞ OLABİLİR’

"Birkaç gün sonra test sonucu geldi. Ama tedaviye hemen başladılar. Bakanlığın verdiği üçlü ilaç seti var. Bir de C vitamini damardan veriliyor. İlaç verilmeye başlandığı andan itibaren hastalık iyiye gitmeye başladı. Çok öksürüğüm vardı. Ateşten ziyade öksürükle başladı ve şu ana kadar olduğum griplere benzemiyordu. Konuşurken büyük bir zorlanma ve sesimde bir değişim yaşadım ve daha çok boğaz ve göğsüme doğru yayılan bir ağrı yaşadım. İtalya'ya gideli 3 ay falan olmuştu, uzun zamandır yurt dışına çıkmamıştım. Yurt dışında okuyan kızım geldi belki ondan bulaşmış olabilir. Ama bizim şirkette ve ailede herkes test oldu ve benim dışımda pozitif olan hiç kimse çıkmadı.

‘RAHAT BİR DÖNEM GEÇTİ’

Doktorlarım da iyi çalıştılar çok teşekkür ediyorum. Hastaneye girdiğim andan itibaren iyi bir yaklaşım vardı. Türk sağlık sistemi zaten çok iyi durumda pek çok Avrupa ülkesine göre, yurt dışından birçok insan buraya ameliyata geliyor. İlaçları almaya başladığımız andan itibaren iyiye doğru gitti. Şirkette, ailede ve komşularımda kendini endişe edip test ettirenlerden daha pozitif hiç çıkmadı. Her şerde bir hayır var. İnsan karantinada biraz daha sakin oluyor ve dinleniyor. Şartlarım iyiydi, kitap okuyabildik, biraz haberleri takip etmeye çalıştık. Odadan çıkarttırılmıyorduk ama sağlık personeli çok ilgili, rahat bir dönem geçti.

"SİGARA İÇMEMİŞ OLMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Her hayatın sonunda ölüm var. Bu hastalığın da ihtimali diğer hastalıklara göre bence çok fazla değildir. Sigara içmemiş olmak çok önemliydi. Açıkçası kötüye gidiyor muyum? diye de düşünmedim. Hastane şartları iyiydi."

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.