banner113

Alanyayı üzen ölüm haberi. Diş hekimi hayatını kaybetti

banner106

Alanya'da diş hekimi hayatını kaybetti.

Alanyayı üzen ölüm haberi. Diş hekimi hayatını kaybetti
01 Ekim 2019 Salı 15:05

banner108
banner238

Oba Mahallesi Metro Kavşağı'nda geçen 12 Eylül'de, diş hekimi Gamze Uğurlu Urhan'ın bulunduğu otomobile bir araç çarptı. Kaza sırasında arka koltukta oturan Urhan yaralandı. İlk müdahalesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde yapılan Gamze Uğurlu Urhan'ın sağ kolunda, omuz altında parçalı kırık olduğu, herhangi bir duyu kaybı ve dolaşım bozukluğu olmadığı belirlendi. Muayene sonrası kolu alçıya alınan Urhan, bir hafta sonra kontrole gelmesi söylenerek eve gönderilmişti
KOLDAKİ ATARDAMAR KESİLDİ
Gamze Uğurlu Urhan'ın eşi Halis Urhan ertesi gün hastaneye giderek yeniden röntgen çekilmesini istedi. 14 Eylül'de Urhan'ın yeniden çekilen röntgeninde yanlış alçı nedeniyle kemiklerin kaydığı belirlendi ve ameliyat kararı verildi. 15 Eylül'de basit bir operasyon olacağı söylenerek ameliyata alınan Gamze Uğurlu Urhan'ın, iddiaya göre saatler süren ameliyatta yaşanan birçok aksaklık sonucu kolundaki atardamar kesildi. Ameliyatta nabzı duran Gamze Uğurlu Urhan'ın ilk müdahaleden sonra anjiyo için Alanya Başkent Hastanesi'ne sevki istendi.
KAS ZARLARI KOL BOYUNCA YIRTILDI
Alanya Başkent Hastanesi'nde gece yarısı ilk damar nakli için ameliyata alınan Gamze Uğurlu Urhan, saat 07.00 sıralarında operasyondan çıktı. Yakınlarına "Düşük bir nabız var" denildikten sonra yapılan damar naklinin başarılı olmadığı belirlenerek Urhan'a 16 Eylül'de saat 12.00 sıralarında ikinci bir damar nakli gerçekleştirildi, ancak nakil sonrasında kolda yoğun ödem tespit edildi. Ödemin damarlara zarar vermemesi için cerrahi operasyonla kasların çevresindeki kas zarları kol boyunca yırtıldı ancak yapılan bu işlem nedeniyle açık yaralar çoğaldığından enfeksiyon riski ortaya çıktı. Kas yırtıklarını dikebilmek için de ödemin azalması beklenmeye başlandı.
ENFEKSİYON KAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI
27 Eylül'de pansuman sırasında damarı yırtılan Gamze Uğurlu Urhan'ın Alanya Başkent Hastanesi'nde plastik cerrah olmaması nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmesi kararlaştırıldı. Ertesi gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakımında yer bulunarak hastanın sevki yapıldı. Bu arada Gamze Uğurlu Urhan'ın enfeksiyon kaptığı ortaya çıktı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Urhan'ın 30 Eylül'de yapılan muayenesinde, koldaki atardamarın tıkandığı belirlendi. 30 Eylül'de iki kez damar nakli ve pıhtı temizleme operasyonu yapılarak Gamze Uğurlu Urhan yoğun bakıma alındı. 2 Ekim'de yoğun bakımda beyin kanaması geçiren Gamze Uğurlu Urhan, komaya girdi. 
BUGÜN ÖĞLE SAATLERİNDE HAYATINI KAYBETTİ
Diş hekimi Gamze Uğurlu Urhan bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Başhekim Elif Akçalıoğlu sosyal medya hesabından "Değerli meslektaşımız Dişhekimi Gamze Uğurlu Urhan ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yakınlarına sabır diliyoruz. Mekanı cennet olsun"

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.