banner113

Alman kadın, Alanya'da müslüman oldu

banner106

Tatil yapmak için Alanya'ya gelen 60 yaşındaki Alman vatandaşı Anette Chabowskı Müslüman oldu.

Alman kadın, Alanya'da müslüman oldu
14 Ekim 2019 Pazartesi 15:30

banner108
banner238


İslamiyeti araştırarak Müslüman olma isteğinde bulunan Alman kadın için Müftülük makamında ihtida merasimi düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İlçe Müftü Dr. İhsan İlhan tarafından İslamiyet hakkında Alman vatandaşı Alman vatandaşına özlü bilgiler verildi. 
KELİME-İ ŞEHADET GETİRDİ
Müftü İlhan "Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’dır. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. Onda bildirilenlerin bütününe şeksiz şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve hesabın yani ahiret gününün varlığını tasdik ederiz.İslâm’a girmek; Allah’a, Muhammed Mustafa (s.a.s)’in Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur. Bizler bu inancı “Kelime-i Şehadet” ile dile getiririz. Şimdi sizin kelime-i şehadeti ikrarınıza ve Müslüman oluşunuza şahitlik edeceğiz.” dedikten sonra Anette CHABOWSKI Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

ADI ZEHRA OLDU
Anette Chabowskı’nın bir hayli heyecanlı ve mutlu olduğu gözlemlendi. İsmini de değiştirmek isteyen Anette yeni isminin “Zehra” olmasını talep etti ve kayıtlara “Zehra” olarak kaydedildi. Ardından ilçe Müftü Dr. İhsan İlhan’ın yapmış olduğu duaya amin denildi.
ALMANCA MEALLİ KUR'AN-I KERİM
İhtida belgesini Zehra’ya takdim eden İlçe Müftüsü, İslamiyeti seçtiğinden dolayı kendisini tebrik ederek Almanca mealli Kur’an-ı Kerim hediye etti.

 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.