banner113

ALTSO Başkanı Şahin'den bankalara bir uyarı da daha geldi

banner106

KORONAVİRÜS salgını sonrası gün geçtikçe borçlu işletmelerin durumları daha da kötüye gidiyor.

ALTSO Başkanı Şahin'den bankalara bir uyarı da daha geldi
08 Nisan 2020 Çarşamba 11:13

banner108
banner238

 Salgın sonrası teşvik adı altında verilen kredilerde ortaya konulan şartlar esnaf ve işverenlerin yarasına merhem olmadı. Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, “Bankaların iş dünyasına verdiği dayanışma taahhütlerinin takipçisiyiz. Bankalar bu dönem sadece iyi günde değil kötü günde de iş dünyasının yanında olduğunu göstermeli. Taahhütlere aykırı davranan bankaları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kuruluna şikayet edeceğiz” dedi.

“BANKALAR KÖTÜ GÜNDE ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

İyi günde iş dünyası sayesinde kazanan bankaların bu zor günlerde de ellerini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan ALTSO Başkanı Şahin, “İyi günde iş dünyası sayesinde kazanan bankaların bu zor günlerde de ellerini taşın altına koymaları gerekiyor. Her şeyden önce bankaların şunu bilmesi gerekir, iş dünyası ne kadar güçlü kalırsa onlar da o derece varlıklarını sürdürebilirler” ifadelerini kullandı.

“SÜRECİ TAKİP ETMEYE VE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kredi başvurularında istenen ‘SGK ve Vergi Dairesi Borcu Yoktur Belgesi’ zorunluluğunun girişimleri ile kısa sürede hallolduğunun altını çizen Şahin, bundan sonra da konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Şahin, “Bilindiği üzere bankaların ticaret ve sanayi odası üyelerinden kredi başvurularında istediği “SGK ve Vergi Dairesi Borcu Yoktur Belgesi” zorunluluğu da girişimlerimizle kısa sürede çözüme kavuşmuştu. Süreci takip etmeye ve üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” 

banner109
banner110
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.