banner113

Antalya, Turizm sezonuna hazırlanıyor

banner106

Antalya'da, turizm sezonunun sorunsuz şekilde tamamlanabilmesi için sorunlar ele alındı.

Antalya, Turizm sezonuna hazırlanıyor
09 Şubat 2018 Cuma 09:03

banner108
banner238
Antalya'da, turizm sezonunun sorunsuz şekilde tamamlanabilmesi için sorunlar ele alındı. Havalimanındaki gümrüklerden valiz alımına, pasaport işlemlerinden servis araçlarına, teknolojik altyapıdan yatırımlara kadar her konu değerlendirildi.
Antalya'da 2018 turizm sezonu öncesi, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun başkanlığında turizm sektörünün paydaşlarının katılımıyla bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda sektör mensuplarının dile getirdiği sorunların başında gümrükte görevli personelin turistlere davranışları geldi. Arama ve xray geçişlerinde keyfi uygulamalar ile kaba tavırlar şikayetlerin ana unsurları oldu. Sektör temsilcilerinin anlattığı yaşadıkları bireysel sıkıntılar, 'turizmcinin başına bu geliyorsa, turist acaba ne yapıyor' dedirtti.
HERKESİN YARASI VAR
Vali Karaloğlu, "Herkesin bir gümrük yarası varmış" dedi ve Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ragibe Coşkun'a uyarıda bulundu. Karaloğlu, "Gelen müşteriyi en çok mutlu edeceğimiz nokta havalimanı olmalı. Güler yüz ve nezaket çok önemli. Turist dinlenmeye geliyor, ona bu eziyeti çektirmemeliyiz" dedi. Gümrük personeline Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile eğitim verilmesini isteyen Karaloğlu, Antalya Havalimanı Gümrük Müdürü Erdoğan Erarslan'a da gümrük personelinin başında olup denetleme talimatı verdi. 2016'da yaşanan krizin yaralarının 2017'de turist sayısı bakımından çözüldüğünün altını çizen Karaloğlu, "Ancak turizm gelirleri istediğimiz şekilde artmadı. 2018 gelirleri artırma yılımız olmalı" dedi. Karaloğlu, "En büyük tanıtım, bu şehre gelip mutlu ayrılan turisttir. Bu şehirde yaşayan herkes bir turizm kenti olduğumuzun bilincinde olarak hazırlıklara başlamalı. Yoksa turist gelir mutlu olmaz. En büyük tehlike bu" diye konuştu. Toplantıyı Alman Fraport AG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Stefan Schulte de takip etti. 2018 ile ilgili ilk beklentilerini paylaşan ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel, uçuş izin taleplerinde yüzde 30 artış olduğunu, geçen yıl 36 bin olan talebin bu yıl 48 bin 200'e ulaştığını açıkladı. Döngel 2023 hedefinin 20 milyon turist olduğunu hatırlattı.


 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.