banner113

Bıçaklı saldırıya sert kınama; Basın üzerinden...

banner106

Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, geçtiğimiz Perşembe gecesi zabıta personelinin bıçakla yaralanması olayı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Bıçaklı saldırıya sert kınama; Basın üzerinden...
05 Ağustos 2017 Cumartesi 16:09

banner108
banner238

Başkan Yardımcısı Kula, “Seyyar satıcı takibinde olan ve Sivil Zabıta Uygulaması yapan zabıta personelimiz önce sözlü, daha sonra da fiziki şiddete uğramış, ardından bıçaklı saldırıda yaralanmıştır. Bu saldırıyı, bu saldırıyı gerçekleştirenleri, basın üzerinden yalan ifadelerle yapmaya çalıştıkları manipülasyonu ve buna alet olanları kınıyorum.” dedi.
Zabıtadan sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, Perşembe gecesi rutin sivil zabıta uygulamasına çıkan zabıta personellerine yönelik yapılan bıçaklı saldırı olayı ile ilgili açıklama yaptı. O gece görevli olan Ahmet Top ve beraberindeki zabıta ekiplerinin ihbar üzerine Atatürk Caddesi üzerinde bulunan seyyar satıcılara müdahale etmek için yola çıktıklarını belirten Başkan Yardımcısı Kula, “Zabıta personellerimiz daha sonra motorlarını Atatürk Caddesi üzerinde bir yere park ederek seyyar satıcı takibini sürdürmüşlerdir. Hakan S. Adlı vatandaş, otomobilinin binaya girişine engel olduğu bahanesiyle belediyeye ait motoru devirmiş ve olay çıkartmıştır. Olayı gören vatandaşların, zabıta ekiplerimize bildirmesi üzerine motorun yanına gelen zabıta ekiplerimiz önce sözlü şiddete, daha sonra da fiziki şiddete maruz kalmıştır.” dedi.
HAKAN S. KENDİNE AİT BIÇAKLA PERSONELİMİZİ YARALAMIŞTIR
Görevi başındaki Zabıta Personeli Ahmet Top’un, Hakan S. tarafından ve  Hakan S.’ye ait bıçakla 3 yerinden yaralandığını belirten Mehmet Kula açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Devlete ait motoru neden devirdiğini soran zabıta ekiplerimize Hakan S. küfür ve hakaretler etmiş, ardından otomobilinden alıp geldiği bıçakla zabıta personelimiz Ahmet Top’u 3 yerinden bıçaklamıştır. Çok şükür ki zabıta personelimiz taburcu olmuş, sağlık durumu iyidir. Zabıta personelimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. “
OLAY MANİPÜLE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Alanya’nın ve vatandaşlarımızın güven ve huzurunu sağlamakla görevli zabıta personelimize yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyorum ve böyle bir olayın yaşanmış olmasından dolayı son derece üzgünüz. Mahkemedeki görgü tanıklarının beyanında da olay açık ve net ortada iken; olaya karışan bu şahsın kendini haklı göstermek için ortaya attığı, ‘zabıta ekiplerinin sözlü tacizde bulunduğu’ yönündeki basına verdiği demeçler kesinlikle yalan ve iftiradır. Olay şu an emniyete yansımış, tarafların ifadesine başvurulmuş ve yargıya taşınmıştır. Hukuka güvenimiz tamdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” 

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.