banner113

Bilal Korkmaz: "HD sisteminden vazgeçilmeli!"

banner106

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Bilal Korkmaz, Alanya Posta TV'ye yaptığı değerlendirmede her şey dahil sisteminin de esnafı zor durumda bıraktığını dile getirdi. 

Bilal Korkmaz: "HD sisteminden vazgeçilmeli!"
15 Ağustos 2019 Perşembe 09:55

banner108
banner238


"BU SİSTEMDEN VAZGEÇİLMELİ"
Bu sistemin arz talep doğrultusunda kendisinin de değişebileceğini söyleyen Korkmaz, “Her şey dahil sisteminin kesinlikle ve kesinlikle yeniden değerlendirilip bundan vazgeçilmezi lazım. En azından konaklama tesislerimizin bir kısmının bundan vazgeçmesi gerekiyor. Neredeyse 5 odası, 20 odası olan işletmeler, hatta apartlar bile Her şey dahil yapıyor. Halbuki bu bir standarda oturtulmalı. Yani büyük oteller ve çok büyük konaklama tesislerinin bunu yapmasına müsaade edilmeli, ben şahsi olarak bu şekilde düşünüyorum. 
ARZ VE TALEP
Dünyada da yavaş yavaş bu tür değişiklikler var. Bunlar kendiliğinden gelişebilir arz ve talep olarak ama gelişen dünyada teknolojinin de kullanılarak pazarlama yapılan turizm destinasyonları ile ilgili gelişmelere baktığımız zaman birçok şey daha da farklı gelişiyor, değişiyor. Belki de önümüzdeki süreç içerisinde birebir fuarlara bile gerek kalmadan, teknoloji kullanılarak pazarlama yapılacak. Bu her şey dahil sisteminde de kendiliğinden bir dönüş ortaya çıkarabilir. Çünkü eskiden arz talebi talep arzı doğuruyordu. Şimdi talebi de arzı da işletmeci veya işleten yaratıyor. Fakat resmi olarak da bunun değerlendirilmesi lazım. Sektörün ileri gelenleri ve kamu yöneticileri, devlet bir araya gelip, bunu değerlendirip bir karar vermeli. Çünkü her şey dahil de esnafın aleyhine gelişiyor” ifadelerini kullandı.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.