banner113

DENİZLER, ALANYA BELEDİYESİ İLE DAHA TEMİZ

banner106

Alanya Belediyesi ve Alanya Rotary Kulübü tarafından denizlerin temizliğine dikkat çekmek amacıyla 2016 yılından beri düzenlenen Dip Temiz Tertemiz etkinliğinin bu yıl 8.’si gerçekleştirildi.

DENİZLER, ALANYA BELEDİYESİ İLE DAHA TEMİZ
23 Kasım 2022 Çarşamba 12:37

banner108
banner238

Kızılkule ve Alanya Tersanesi önünde gerçekleştirilen 8. Alanya Dip Temiz Tertemiz Etkinliğine, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Rotary Kulübü Üyeleri, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, Alanya Surf Team, Suda Arama Kurtarma Derneği (SKUT), Antalya Sea Leon Diving Centre, Dolphin Dive, Alanya Rotarak Üyeleri ve Mavi Bayraklı Tesislerin temsilcileri katıldı. Sıfır atık mavi projesi kapsamında desteklenen bir çalışma ile beraber, denizlerin temizliğine dikkat çekmek için bir farkındalık oluşturma amacı ile 8. kez düzenlenen etkinliğe, yoğun bir katılım gerçekleşti. Etkinlik kapsamında toplam 19 dalgıç ile dip taraması gerçekleştirildi, 38 kg atık açığa çıkarıldı. Alanya Tersanesi önünde ve çevresinde dip taraması yapan ekiplerin deniz dibinden çıkarttıkları atıklar sörfçüler ve Alanya Belediyesi Wasteddin Atık Alım Teknesi yardımı ile toplandı.

HER YIL 6.5 MİLYON ÇÖP BİRİKİYOR

Düzenlenen etkinlik sonucunda Alanya Belediyesi ve Alanya Rotary Kulübü tarafından yapılan ortak açıklamada deniz çöplerinin yüzde 60-80’ini plastik çöplerin oluşturduğu, okyanus ve denizlerde ise yaklaşık 100 ile 150 milyon ton çöpün yüzdüğünün tahmin edildiği belirtildi. Buna her yıl 6,5 milyon ton çöp eklendiği de vurgulandı. Bu sebeple Alanya Belediyesi ve Alanya Rotary Kulübü tarafından uzun yıllardır devam eden dip temiz etkinliği ile deniz içi canlı hayatının devamlılığının sağlanması ve deniz temizliğinin önemine dikkat çekilmek isteniyor. Yapılan açıklamada denizlerde milyonlarca canlının plastik yiyerek açlığa maruz kaldığı ve besin yetersizliğinden öldüğü, plastik yiyen deniz canlılarını ise insanların tüketip vücutlarında toksin madde birikmesine neden olduğu bilgilerine yer verildi.

“ALANYA’DA KENTLİLİK BİLİNCİNİ ÇEVRE ÇALIŞMALARIYLA DESTEKLİYORUZ”

Alanya Rotary Kulübü Dönem Başkanı Dr. Ümit Köse, yaptığı açıklamada Alanya Belediyesi ile Alanya Rotary Kulübü iş birliğinde düzenlenen bu projenin, 15 Mayıs 2016 tarihinden itibaren yapıldığını vurguladı. Köse, “Denizlerimizin ve kıyılarımızın kirlenmesini önlemek, deniz ve çevre kirliliği ile mücadeleyi özendirmek ve halk katılımını sağlamak, gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa ve deniz bırakmak ortak amacımızdır. Alanya Rotary Kulübü ve Alanya Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız bu projenin, Alanya’da kentlilik bilincini de arttırdığını düşünüyoruz. Ekolojik dengenin bir parçası olarak bu tür kirliliklerin bizi doğrudan etkilediği bilinciyle hareket ederek bu tür çevreci yaklaşımların çoğaltılması gerektiğine inanıyoruz. Bu projeyi bizimle birlikte gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel’e, projeye katkı sağlayan tüm STK ve platformlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL; “İKLİM KRİZİ İLE MÜCADELEYE DEVAM”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çevrenin korunmasının bir ayağının da denizlerin korunması olduğunu, bu anlamda Alanya Belediyesi'nin deniz çalışmalarını 7/24 yürüttüğünü söyledi. Başkan Yücel, “Çevrenin korunmasına dair yürütülen çalışmalar da en az çevre temizliği çalışmaları kadar önemlidir. Bu farkındalık etkinliğinde Alanya Rotary Kulübü’ne bu güzel iş birliği için teşekkür ederim. 8.’si düzenlenen etkinliğin devamlılığının sağlanması ve iklim değişikliği çalışmalarımızın temel taşlarından biri olan çevrenin korunmasına dair gerçekleştirilen tüm projelerimizin hayata geçirilmesi noktasında destek sağlayan tüm kurum ve sivil insiyatiflerle çalışmalarımıza aralıksız olarak devam edeceğimizin bilinmesini isterim.” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.