banner113

Flaş tahliye!

banner106

Flaş tahliye!
26 Ekim 2019 Cumartesi 04:53

banner108
banner238
Bir çocuk annesi 19 yaşındaki Ayşenur G., amcasının oğlu Selahattin S. tarafından çocukken iki kez istismar edildiğini ve evlenince de ‘Elimde videoların ve fotoğrafların var’ tehdidiyle nitelikli cinsel istismara uğradığını açıkladıktan üç gün sonra intihar etti. Mahkemede ‘Bende telefon numarası bile yok’ diye ifade veren Selahattin S. delil yetersizliğinden tahliye edildi.

Kuzen Selahattin S.’nin 3 yıl içinde Ayşenur G.’yi yüzlerce kez arayıp bin 612 mesaj attığı ortaya çıktı. İstismarlara Ayşenur G. 10 yaşındayken başladığı iddia edilen Selahattin S., kuzenini bir çok kez daha tehdit ve istismar etti.

Ayşenur G. bu istismardan yakasını kurtarabilmek için 2015’te Mustafa G. ile evlendi. Selahattin S. bu kez ‘Elimde video ve fotoğraflar var’ diye tehdit ederek genç kadına 3-4 kez nitelikli cinsel istismarda bulundu.

Ayşenur G., 5 Nisan 2017’de ilk önce eşi Mustafa G.’ye ardından babası Mustafa S. ve kardeşi Mehmet S.’ye yaşadıklarını anlattı.

Üç gün sonra, 8 Nisan’da evinde intihar etti.
VEDA NOTU YÜREK BURKTU 
İntihar eden Ayşenur G.’nin, eşi Mustafa G.’ye bıraktığı veda notunda yazanlar ise yürek burktu. Ayşenur G. notunda; “Seni çok seviyorum. Seni severek ölüyorum. Bir tek bu bana gurur veriyor. Boynu bükük gezmeyeceksin. Bir ömür mutlu ve huzurlu olacaksın. Oğluma iyi bak, sev ve ilgi göster. Şunu hiçbir zaman unutma: Sana söylediğim her şey gerçek. Ben sana kız oğlan kız geldim, namusumu koruyamadım. Çünkü içimde seni kaybetme korkusu vardı” diye yazdı.
“İNTİHAR ETTİĞİ İÇİN DİNLENİLEMEDİ”
Alanya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 14 Aralık 2017’de biten davada, Selahattin S.’ye nitelikli cinsel istismar suçundan 14 yıl hapis cezası verildi. İtiraz üzerine dosya Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi’ne geldi. Daire, 24 Haziran 2019’da oyçokluğuyla verdiği kararda ‘olayın tek tanığı olan mağdurenin intihar etmesi sonucu dinlenemediği’ belirtildi.  Selahattin S. ise savunmasında, Ayşenur G.’yi aramadığını, numarasını bile bilmediğini, amcasıyla aralarında tarla davasının bulunduğunu ve bu yüzden iftira atıldığını iddia etti. Yapılan incelemede, Selahattin S. ile Ayşenur G. arasında 2014-2017 yılları arasında 1612 mesaj ve arama kaydı bulunduğu anlaşıldı. Selahattin S.’nin, husumetli olduğu dönemde Ayşenur G.’yi yüzlerce kez aradığı belirlendi. Selahattin S.’nin “suçu işlediğine dair cezalandırılmasına yeter, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından” beraata karar verilmesi gerektiği kaydedildi. Selahattin S. aynı gün tahliye edildi. 

“BU BİR HUKUK KATLİAMIDIR”
Ayşenur G’nin aile avukatı Müge Gezginci karar itiraz edeceklerini söyledi. Gezginci, “Ben dosyaya sonradan dahil oldum. Bu süreçten sonra sonuna kadar takipçisi olarak Ayşenur’un için adalet savaşını sürdüreceğiz. Bir bedende hem bir kız çocuğu hem de bir kadın yıllarca tacize ve tecavüze uğramış ve sonunda da ölümüne sebebiyet verilmiştir. Sanığın yerel mahkemede aldığı 14 yıl hapis cezası bile az iken, Yargıtay aşamasında tahliye edilmesi anayasaya, kanunlara ve kabul ettiğimiz uluslararası sözleşmelerin hepsine aykırıdır. Bu bir hukuk katliamıdır. Yargıtay kararında, sanığın tahliye edilmesinin sebebi de olayın tek tanığı olan mağdurun intihar etmesi olarak gösterilmiştir. Cinsel istismar suçları suçun oluşumu itibariyle, bir başkasının tanıklığında işlenemez. Zaten mağdur, amcasının oğlu tarafından yaşadığı cinsel istismar ve tecavüzleri, ölmeden önce ailesine anlatmıştır. Sanığın mağduru defalarca aradığı, mesaj gönderdiği, mahkeme tarafından incelenen telefon kayıtlarıyla da sabittir. Şu durumda mağdurun ailesine karşı beyanları, yazmış olduğu son mektup ve dosyadaki tanıkların beyanları, telefon kayıtları ve mesajlar delil olarak değerlendirilmelidir” dedi. (Alanya Postası)

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.