banner113

Gazipaşa'da 25 mirasçı yargıya gidiyor

banner106

83 yaşındaki Mehmet Şükrü Metin’in ölümü ile ortaya çıkan 25 mirasçı yargıya gidiyor. Metin’in yeğenleri mirası Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacak

Gazipaşa'da 25 mirasçı yargıya gidiyor
19 Şubat 2018 Pazartesi 10:27

banner108
banner238
Gazipaşa ilçesinde, geçtiğimiz hafta adını taşıyan atıl durumdaki öğrenci evinin giriş katında ölmüş halde bulunan 83 yaşındaki Mehmet Şevki Metin'in 25 mirasçısı ortaya çıktı. Mirasçılar dayılarının ölümünden sorumlu tuttukları Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şubesi'ne ortak dava açacaklarını söyledi. Yeğenler, dayılarının mirasını geri alıp Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacaklarını açıkladı.
ARSA EV VE NAKİT PARA BIRAKTI
Milyonluk mal varlığı olmasına rağmen sefil bir hayat içinde yaşamını yitiren Metin'in Akdeniz Üniversitesi'nde çalışan yeğeni Ramazan Avcı, dayılarının hakkını yasal yollardan arama kararı aldıklarını söyledi. Avcı, "Dayıma ait Çığlık Köyü'ndeki 30 dönüm cevizlik, Gazipaşa merkezde 10 dönüm arazi ile 5 katlı bina ve Ziraat Bankası'ndan hile ile çekilen 220 bin liranın üzerindeki para için dava açacağız. Mirasın Atatürkçü Düşünce Derneği'nden geri alınması için hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.
KALAN PARADA 2 DAYIMIZIN HAKKI VAR
Yeğen Avcı, dayısı Mehmet Şevki Metin'in mal varlığını geri almak için sağlığında dava açtığını ancak ömrünün vefa etmediğini belirtti. Davanın kaldığı yerden mirasçıları olarak devam ettireceklerini ifade eden Ramazan Avcı, "Dayımın toplamda 3 milyon liralık mal varlığı vardı. Bu mal varlığının içinde hiç evlenmeyen dayım Ahmet Metin'in malvarlığı da var. Ahmet dayıma Mehmet Şevki dayım bakıyordu. Önce Ahmet dayım sonra Mehmet Şevki dayım öldü. Birileri bu parayı iyi takip edip kandırmışlar" diye konuştu.
MEHMETÇİĞE DESTEK İÇİN
Ramazan Avcı, dayısı Mehmet Şevki Metin'in mal varlığına ait miras davasını ADD'den almaları halinde bunlara el sürmeyeceklerini vurguladı. 25 mirasçı olarak aldıkları ortak kararla paraların büyük bir kısmını Mehmetçik Vakfı'na, bir bölümünü de hayır kurumlarına bağışlama kararı aldıklarını anlatarak, "Dayım bakımsızlıktan rezillik içinde öldü. Yeğenleri olarak kendisine giderek bakmak istedik ama dayım son zamanlarda başına gelenlerden dolayı kimseye güvenmedi. Dayımın mal varlığına el koyup dört duvarın içine attılar. Bir tas çorba bile vermediler. Resmen ölüme terk ettiler. Malını hile ile almak istediler. Buna müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Mehmet Şevki Metin'in Gazipaşa'da yaşayan yeğeni Şükrü Avcı da, dayısının hakkını sonuna kadar arayacaklarını kaydetti ve bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek beklediklerini kaydetti.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.