banner113

Gazipaşa da domatesler çöpe dökülmeye başlandı!

banner106

Gazipaşa’da havaların ısınmasıyla birlikte örtüaltı üretim arttı. Artan üretimle birlikte fiyatlar yere çakılırken, hale getirilen ürünler bir süre sonra çöpe dökülmeye başlandı

Gazipaşa da domatesler çöpe dökülmeye başlandı!
07 Haziran 2019 Cuma 15:26

banner108
banner238

Kışın sebze meyvedeki yüksek fiyatlardan dolayı devlet bazı şehirlerde tanzim satış noktası kurarken, şimdilerde ise düşük fiyatlardan dolayı toplanan ürünler çöpe gidiyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Toptancı Hali’nde 70 kuruşa kadar düşen domates halden çöpe gidiyor. Hale getirilen domatesler çöpe boşaltılması için Gazipaşa Belediyesi’ne ait çöp taksiye dolduruluyor.Bu durum karşısında zarar eden üreticiler, emeklerinin çöpe gitmesinden dolayı üzüntü duyuyor.

ÜRETİCİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Domates üreticileri, “Büyük emeklerle ürettiğimiz domatesin fiyatı her geçen gün düşüyor. Şuanda 70 kuruşa kadar düştü. Bizler ürettiğimizin karşılığını alamıyoruz, bunun yanında da emeğimiz çöpe giriyor. Çiftçi zor durumda. Devletten bu konuda destek istiyoruz. Emeklerimiz çöp olmasın. Kışın yüksek fiyatlar karşısında vatandaş için nasıl tanzim satış noktaları kurulduysa, şimdide üretici için bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diyerek emeklerinin çöp olmamasını istediler. (Gazipaşa Manşet)

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.