banner113

Gazipaşa'dan Kaş'a kadar O sisteme geçiyor

banner106

Antalya ve tüm ilçeleri Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’ne (TEDES) geçiyor. Gazipaşa’dan Kaş ilçesine kadar toplam 7 bin kameranın montaj işleminin yapılacağı çalışmalara başlandı

Gazipaşa'dan Kaş'a kadar O sisteme geçiyor
12 Haziran 2017 Pazartesi 09:28

banner108
banner238


FETÖ'nün geçmişte halkı bezdirmek ve örgüte finans sağlamak için kullanıp sistemi alt üst ettiği elektronik trafik denetimi geri geliyor. Akıllı kent sisteminin birinci ayağı Antalya, trafik akışının kontrol edilmesi, ulaşımın denetlenmesi ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaları önleyip can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ne (TEDES) geçiyor. 110 milyon liraya mal olarak proje bir yıl önceki projenin revize edilmesinin ardından Antalya'nın tüm ilçelerinde devreye girecek.
ESKİSİ REVİZE EDİLDİ
Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) normal şartlarda bir yıl önce devreye girecekti. Ancak FETÖ'nün darbe girişimden sonra ortaya çıkan sistem açıkları nedeniyle İçişleri Bakanlığı bu sistemin uygulamasını tüm Türkiye'de durdurmuştu. Bunun üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü sistemi revize ettirdi. Eski sistemlerde olan 'kırmızı ışık' ve 'hız ihlali' yerine emniyetin belirleyeceği T.S 216 – 217 sistemine göre 'hız koridorları' oluşturulacak. Belirlenen koridorlarda limiti aşan sürücülerin adreslerine cezalar gelecek.
BU HAFTA ONAYLANIYOR
Antalya'da hazırlanan proje İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Bu hafta içinde imzadan çıkması beklenen proje ile Gazipaşa'dan Kaş'a kadar 650 kilometrelik bölgede aynı anda sistem başlayacak. Akıllı Kent Sistemi'ni birinci ayağı olan bu proje Türkiye'de bugüne kadar yapılan en ayrıntılı ve sistemli TEDES olacak.
KAZALAR DAHA DA AZALACAK
TEDES'in en büyük getirisi ise yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarının önüne geçilmesi olacak. En gelişmiş dijital kamera sistemi ile en çok kazanın yaşandığı noktalar 24 saat denetlenecek. Sürücülerin kural ihlali ve hız sınırını aşmasının önüne geçilecek. Böylece bu kara noktalarda kazaların önüne geçilmiş olacak.
ASAYİŞE DESTEK VERECEK
Bu sistem sadece trafik kazalarını önlemeyecek. Aynı zamanda Gazipaşa'dan Kaş'a kadar 650 kilometrelik bir alanda il genelinde meydana gelebilecek her türlü asayiş olayının önüne geçmeye destek verecek. Bölgede araçla işlenen tüm suçların önüne plaka okuma sistemi ile geçilecek. Yollarda yaşanan en küçük olumsuzluğa anında müdahale edilebilecek.
7 BİN KAMERA KURULUYOR
Gazipaşa'dan Kaş'a kadar tüm ilçeleri kapsayacak TEDES'te 7 bin kamera çalışacak. Trafik ekiplerinin belirlediği noktalara monte edilmeye başlanan kameralar 24 saat aralıksız çalışacak. Bu uygulama ile trafikte kural ihlali yapanlar anında tespit edilerek cezalandırılacak. Böylece kazalar da minimum seviyeye indirilecek.
MERKEZ BİNA LARA'DA
TEDES'İN ana binası ise Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi'nde bulunan Trafik Denetleme Bürosu önündeki boş alana yapılacak. Planı bir yıl önce hazırlanan binanın temeli önümüzdeki günlerde atılacak. 5 katlı olacak olan binanın en kısa süre içinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. Antalya genelinde elektronik denetlemeye alınacak tüm yollar bu binada kurulan sistemle an be an görülebilecek.

banner109

Etiketler; #tedes alanya
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.