banner113

Hani elektrikte alt yapı sağlamdı. Kesintiler Alanya'da isyana yol açtı!

banner106

Alanya’da Oba, Cikcilli, Güllerpınarı, Şekerhane ve Mahmutlar Mahallesi’nde iki gündür sık sık elektrik kesintisi yaşanıyor. Ağustos ayında sürekli kesilen ve uzun süre gelmeyen elektrik vatandaşları isyan ettirdi.

Hani elektrikte alt yapı sağlamdı. Kesintiler Alanya'da isyana yol açtı!
05 Ağustos 2019 Pazartesi 09:26

banner108
banner238

MAHMUTLAR’DA ARIZA VAR

Mahmutlar Mahallesi’nde yaşanan kesintinin arıza nedeniyle olduğu öğrenilirken, özellikle akşam saatlerinde yaşanan kesinti mahalle esnafı tarafından ‘Yine sezon içinde elektrik kesintileri başladı’ dedirtti. Geçtiğimiz yıllarda özellikle turizm sezonunun olduğu dönemlerde sürekli yaşanan kesintilerden şikayetçi olan esnaflar, “Bu yıl pek fazla böyle kesinti yaşanmamıştı rahattık. İnşallah da yaşamayız diyorduk. Ama yine başladı bu kesintiler. Zaten şurada birkaç ay iş yapıyoruz onda da elektrik sık sık kesiliyor. Gerçekten sıkıldık bu durumdan. Havalar zaten çok sıcak, klimasız içerilerde durulmuyor. Böyle elektrikleri kestikleri zaman zaten eskisi gibi gelmeyen müşteri hiç gelmiyor. Bir türlü şu düzen oturtulamadı. Turizm kentiyiz diyoruz da 2019 yılında hala elektriklerimiz kesiliyor. Arıza var denilerek geçiştiriyorlar bizi ama belli ki yazın kullanılan elektriği kaldırmıyor buradaki trafolar. Yetkililer bunu her sene gördüğü halde bir düzenleme yapmıyor. Artık düzenleme getirilsin bu duruma” diyerek şikayetlerini dile getirdi.

Öte yandan Mahmutlar Mahallesi'nde esnaf sık sık kesilen elektriklere jeneratör ve araçların farlarını dükkanlarına tutarak çözüm bulmaya çalıştı.

MERKEZ MAHALLELER DE İSYANDA

Mahmutlar’ın yanı sıra Oba, Cikcilli, Güllerpınarı, Şekerhane Mahallelerinde de aynı durum söz konusu. Sık sık kesilen elektrik vatandaşları çileden çıkardı. Pazar günü sabah saatlerinden itibaren kesilen elektrik, trafik lambalarını da etkiledi. Sıcaktan ve elektrik kesintilerinden bunalan vatandaşlar, “Teknolojik aletlerin hepsi bozulmaya başladı. Bu kesintilere ne biz dayanabiliyoruz ne cihazlar. Koskoca Alanya’da yaşadığımız ilkelliğe bakın. Alt yapının yetersiz olduğunu gördükleri halde inatla yıllardır hiçbir önlem almıyorlar. Bir de üstüne sürekli yenileme yapıyoruz diyerek sık sık kesiyorlar elektriği. Madem yeniliyorsunuz kesmeyin artık bu elektriği” diye konuştu.

ALTYAPI KALDIRMIYOR

Yetkililerden kesintilerle ilgili aldığımız bilgiye göre, aşırı yüklenmeden dolayı trafolarda yaşanan arızaya bağlı olarak kesinti yaşandığı öğrenilirken, farklı bir merkezden enerji vererek sorunun giderilmesi için çalışıldığı söylendi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.