banner113

''Haziran ayının başında ufak ufak kontağı çalıştırırız''

banner106

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, her şey dahil sisteminin Türk turizminin gelişmesinde büyük katkılar sağladığını belirterek, ''Biz bu sistemi devam ettireceğiz.'' dedi. Çorabatır, haziran başından itibaren turizmin başlayacağını ileri sürdü.

''Haziran ayının başında ufak ufak kontağı çalıştırırız''
05 Mayıs 2020 Salı 12:33

banner108
banner238

'Bu sistemi devem ettireceğiz''

Antalya 3T Gündem’in konuğu olan Sururi Çorabatır, son günlerde sıkça dile getirilen 'her şey dahil sistemi kaldırılacak' şeklindeki tartışmalara ilişkin, ''Her şey dahil sistemi, Türk turizminin gelişmesine çok büyük katkı sağladı. Bu sistemi sadece oteldeki satış ve pazarlama stili olarak görmemek lazım. Her şey dahilden faydalanan bizim 54 tane sektörümüz bulunuyor. Bu 54 sektör bize mal tedariki yapıyor. Afyon’daki yumurtacıdan, Kars’taki kaşar peynirciye, Edirne’deki kuzuyu verenden, Konya’dan gelen ete kadar tüm tedarikçiler bize mal sağlıyor. Yani bu çok geniş bir alanı kapsıyor" ifadesini kullandı. Koronavirüs salgını nedeniyle her şey dahil sistemindeki büfelere çeşitli dokunuşlar yapılacağını söyleyen Çorabatır, "Biz bu sistemi devam ettireceğiz" dedi.

''Haziran ayının başında ufak ufak kontağı çalıştırırız''

Pandemi nedeniyle 2020 sezonunun iptal olması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını söyleyen TÜROFED Başkanı, mayıs ortası itibariyle birçok ülkede tedbirlerin gevşetileceğini ifade etti. Çorabatır, ''Sezona baktığımızda mayıs ayının 1’i ile 10’u arasında Rusya’da seyahat hareketleri başlardı. 15 Haziran'dan sonra ise Doğu Avrupa, Slovakya, Çekoslovakya, Romanya, Arnavutluk, Polonya, Almanya ve İran gibi ülkelerle hareket devam ederdi. Bunların hepsini birinci ve ikinci çeyrekte kaybettik. Burada kaybımız var. Biz haziran ayının başında ufak ufak kontağı çalıştırırız. Birinci viteste yolumuza çıkarız. Temmuz ve ağustos aylarında ikinci ve üçüncü vitese geçeriz. Zaten sezonun da kasım ve aralık aylarına kadar uzama beklentimiz var" ifadesini kullandı.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.