banner113

İçişleri bakanlığı Alanya belediyesini örnek gösterdi!

banner106

Ticaret Bakanlığı’nın bin 389 belediyeyi baz alarak yaptığı, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları noktasındaki kapsamlı çalışması ile Alanya Belediyesi en iyi seçildi

İçişleri bakanlığı Alanya belediyesini örnek gösterdi!
03 Eylül 2019 Salı 22:43

banner108
banner238
Adem Murat Yücel’in belediye başkanı seçildiği geçen dönem Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne atadığı Lokman Çalış’ın, Başkan Yücel’in de verdiği talimatlar doğrultusunda yürüttüğü titiz çalışma Ticaret Bakanlığı’nın da takdirini kazandı.

İşyerlerinin m2 kriterinin günün koşullarına göre belirlenmesi, hijyen standartlarının uygulanması ve engelsiz kent yönetmeliğinden taviz verilmemesinin de aralarında bulunduğu birçok hususa belediye olarak dikkat ettiklerini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ankara, Antalya, İstanbul, Gaziantep gibi büyükşehirlerle birlikte 18 belediye arasına girerek pilot belediye seçildiklerini meclis toplantısında açıkladı.

Yücel, "Ticaret Bakanlığı’nın ülke çapında yapmış olduğu araştırma ile işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları noktasında kapsamlı bir çalışma yapan belediyeler arasında Alanya Belediyesi de yer almıştır. Belediyemiz, işyerlerinin sınıflandırılması ve ruhsatlandırılması gibi konularda ülkemizin en önde gelen belediyeleri arasında olduğu ilgili bakanlık yetkilileri tarafından da teyit edilmiştir. 
'ÖRNEK GÖSTERİLEN BELEDİYE OLDUK'
İşyerlerinin m2 kriterinin günün koşullarına göre belirlenmesi, işyerlerinde hijyen standartlarının uygulanması ve engelsiz kent yönetmeliğinden asla taviz verilmemesi, özellikle de internet sayfası üzerinden ruhsat birimi ile ilgili ihtiyaç duyulan tüm bilgi ve işlemlerin belediye wep sitemiz üzerinden belediyeye gelmeden, esnaflarımız işyerlerini kapatmadan internet üzerinden yapılabilmesi gibi konularda Alanya Belediyesi öncü ve örnek gösterilen bir belediye seçilmiştir.
KASIM AYINDA BAŞLAYACAK
Ticaret Bakanlığı yetkilileri, kasım ayında başlatacağı ‘tek temas noktası’ çalışması için Alanya Belediyesi’nin pilot bölge olmasını talep etmiştir ve bu yeni sistemle ilgili Ruhsat Müdürlüğümüzün görüş ve önerilerini istemiştir. 
Türkiye genelinde bulunan 1389 belediye arasından 18 belediye örnek belediye olarak seçilmiştir. İstanbul, Ankara, Gaziantep gibi büyükşehir belediyelerinin yer aldığı bu 18 belediye arasında Alanya’nın da bulunması hem Alanyamız, hem Alanya Belediye Meclisi olarak bir gururdur. Emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve bizleri her zaman destekleyen siz meclis üyelerime teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Yücel, Alanya Belediyesinin sadece ruhsat konusunda değil aynı zamanda engelsiz kent olma yolunda erişilebilir belediyeler ödülünü de almasının önemini hatırlattı. 
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.