banner113

İsveçli turistler Alanya'da otelden çıkarıldı: DETUR parasını ödemedi!

banner106

İsveç'ten seyahat paketiyle Alanya'ya gelen bir grup turist, parası ödenmediği için konakladıkları otelden çıkarıldı. Detur adlı şirket aracılığıyla gelen turistler, şirkete ulaşamadıklarını belirtti.

İsveçli turistler Alanya'da otelden çıkarıldı: DETUR parasını ödemedi!
22 Eylül 2022 Perşembe 23:08

banner108
banner238

Ahmet Direj Kaya

DUVAR - Alanya’da Detur adlı şirket aracılığıyla seyahat paketi satın alan İsveçli turistlerin, kaldıkları otelden ‘parasını ödemedikleri’ gerekçesiyle çıkarıldığı öne sürüldü. Aftobladet gazetesinde yer alan habere göre, Alanya’ya tatil için gelen çok sayıda İsveçli turist, Detur adlı şirket aracılığıyla uçak ve otel hizmetlerini içeren paket satın almalarına rağmen otel ücretlerinin ödenmediğini öğrendi. Kendilerine otel tarafından, odaların parası ödenmediği taktirde otelden çıkarılacakları söylenen turistlerden biri gazeteye yaptığı açıklamada, “Detur şirketinin Alanya’da bulunan yetkilisiyle yaptığım konuşmada, yalnızca ödemeyi yapmak zorunda olduğumu ve şirketin yapacak bir şeyinin olmadığını söyledi. Kendimi çok kötü hissediyorum” dedi.

'ÜCRETİ ÖDEYİP FİŞİNİ SAKLAYIN'

Şirketten otele gönderilen mesajda ise, Detur adlı şirketin daha büyük bir şirkete satıldığı ve bütün ticari işlemlerin durdurulduğu belirtildi. Mesajda mağdur turistlere otel ücretlerini ödemeleri ve fişini saklamaları gerektiği ifade edilerek, yeni şirketin belirli olmayan bir tarihte paraları yatıracağı kaydedildi.

Geceyi başka bir otelde geçirmek zorunda bir diğer turist ise, cumartesi günü İsveç’e olan dönüş bileti için de tedirgin olduğunu, bu sebeple Pegasus ile iletişime geçtiğini belirterek Pegasus’un kendisi adına ayrılmış bir biletin olmadığını söylediğini aktardı.

OTELDEKİ ORTAM ÇOK KÖTÜYDÜ'

Ailesiyle beraber otelden çıkarıldığını söyleyen Jonny Haddad da otelde kendileri gibi 15 aile bulunduğunu ve çok tedirgin olduklarını belirterek: “Önce ödeme yapmazsak cuma gününden önce yiyecek, içecek ve oda hizmetlerinden yararlanamayacağımızı söyleyerek bizi uyardılar. Biz de cuma günü maaş alacağımızı ve o zaman ödeyebileceğimizi söyledik. Oteli, paralarını almadıkları için anlıyorum ama onlar da bizi anlamak zorunda, çünkü zaten seyahat şirketine ödeme yaptık” dedi.

Haddad, Alanya’daki diğer otellerde şirket tarafından mağdur edilen 50 civarında ailenin olduğunu ifade ederek, “Oteldeki ortam çok kötüydü. Herkes kızgındı ve Detur’a ödeme yaptıklarını açıkladı. Ama otel parasını almamıştı ve bu yüzden kararlıydılar: Eğer ödemezseniz burada kalamazsınız” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

'YEMEK YEMEMİZ ENGELLENDİ'

Her şeyin dahil olduğu tur paketi satın aldığını söyleyen Liselott Wågdalen ise, otel restoranında yemek yemelerinin engellendiğini belirtti. Wågdalen cuma günü İsveç’e uçak bileti olduğunu ve havaalanına gidecek otobüsün kendilerini alıp almayacağından emin olmadıklarını ifade ederek, “Bir gün öncesinden havaalanı otobüsleri için mesaj alınması gerekiyor ama çoğumuz bu mesajı almadık” dedi.

Haberde, perşembe günü Detur şirketinin İsveççe Facebook sayfasına giriş yapılamadığı belirtilerek, çok sayıda kişinin söz konusu sayfa yoluyla şirkete ulaşmaya çalıştığı aktarıldı. Haberde ayrıca gazetenin şirketi defalarca aradığı ama şirketin kapandığı belirtilirken, aramalardan birinde ise muhabirlerin kendisini tanıtmasının ardından telefonun kapatıldığı ifade edildi.

banner109

Etiketler; #DETUR
banner110
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.