banner113

Kanun değişiyor, acente belgeleri devredilebilecek

banner106

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, cente belgelerinin devrine imkan tanıyan düzenlemenin torba yasaya girdiğini açıkladı.

Kanun değişiyor, acente belgeleri devredilebilecek
08 Nisan 2020 Çarşamba 11:56

banner108
banner238

Bloomberg TV’de canlı yayına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, seyahat acentesi belgelerinin devrine olanak tanıyan düzenlemeyi toba yasaya eklediklerini açıkladı. Mehmet Ersoy ayrıca, iç turizmi canlandırmak amacıyla otellere ve seyahat acentelerine sağlanacak desteklerle ilgili Maliye Bakanlığı ile çalışma yürüttüklerini de söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkan Firuz Bağlıkaya, acentelerin içinde bulunduğu aşmazda, devir belgesinin önünün açılmasının önemli bi tol oynayacağını açıklamıştı.

Küçük acentelere yüzde 7.5 faizli kredi

Küçük ölçekli acentelere destek amacıyla ‘İşe Devam kredisi’ oluşturulduğunu açıklayan Ersoy, söz konusu kredilerin 6 ay ödemesiz, 36 vadeli ve yüzde 7.5 faizli olduğunu söyledi.

Tur operatörlerine destek

Ersoy ayrıca, ‘’Hava yolu şirketi sahibi, yurt dışından yoğun olarak Türkiye’ye turist getiren Türk kökenli tur operatörlerine destek vermek amacıyla görüşmeler gerçekleştiriyoruz.’’ dedi. TurizmGüncel, söz konusu haberi dün okurlarına duyurmuştu.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.