banner113

Kırbıyıktan basın açıklaması!

banner106

Kırbıyık A.Ş Yönetim kurulu başkanı Şahin Kırbıyık basın açıklaması yaptı

Kırbıyıktan basın açıklaması!
09 Nisan 2020 Perşembe 15:17

banner108
banner238

Hakkında çıkan asılsız haberlerle ilgili basın açıklaması yapan Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Harun Kırbıyık, “’ Alkol firmaları yabancı sermayenin elinde. Türk firmasının pazara hakim olmasını hazmedemiyorlar. Sizleri tenzih ederek söylüyorum; gazeteci olan iyi araştırır. İftira atmaz” dedi.

“AKSU’DA FETÖ İLE İLK MÜCADELEYİ BİZ VERDİK”

Kırbıyık A.Ş. olarak FETÖ ile hiçbir zaman bağlarının olmadığını ve Aksu’da FETÖ ile mücadeleyi ilk olarak kendilerinin verdiğini belirten Kırbıyık, “Ben barmen kökenli olduğum için benim kendi buluşlarım vardı. Bu buluşlarımı üretmeye başladık. Allah da yürü kulum dedi. Sonra fabrikamızı satın aldık. Bizm FETÖ ile hiçbir bağlantımız olmadığı gibi aksine Aksu’da FETÖ’ye karşı ilk kavgayı yapan insan benim. Aksu’da olan herkes de bunu bilir. İlk mücadelemizi biz ilk orada verdik. Bizden resmen avanta almaya çalışıyorlardı. Fabrikamızın yanında yurtları vardı. Bir gün bir sabah uyandık. Yine çevik kuvvet ekipleri basmıştı fabrikamızı. Sebebi yine onlardı. Bizden kaynaklana bir şey yoktu. Allah’a çok şükür benim utanacağım hiçbir şey olmadı. Çorumun çocuğumun karşısına her zaman alnım dik çıktım. Aslında basınımızın daha güzel bilmesi gerekiyor. Bence özgür basın bu yönde olmalı” ifadelerini kullandı.

BASIN KARTI TAŞIMAMA GEREK YOK!”

Hakkında çıkan ‘Arabasında sarı basın kartı taşıyor’ iddialarını yanıtlayan Kırbıyık, ‘Benim 5 tane fabrikam var. Basın kartı taşımama gerek yok” dedi. Kırbıyık konu hakkındaki açıklamasını şu şekilde devam ettirdi: “Arkadaşlar demişler ki arabasında basın kartı taşıyor. Benim basın kartı taşımama gerek yok. Ben bir sanayiciyim. 5 tane fabrikam var. Sarı basın kartı taşısam ne olur taşımasam ne olur. O basın kartı Alanya’dan bir gazeteci arkadaşım benden idareten arabamı istemişti. Ben de ona vermiştim. O önüne basın kartı koymuş. Bu konu da öyle kaldı. Arkadaşlar bunu haber yapmışlar. Bir de olmayan bir etil alkol meselesi var. Şunu belirteyim. Önce Türkiye’deki alkol sektörünün kimlerin elinde olduğu bilinmeli. Bir içilen Efes’in hangi sermayenin elinde olduğu bilinmeli. Yabancı sermayenin elinde olan alkol sektörü var. ‘Yaşatma Yok et’ felsefesi var. Bu buluşlarla ben piyasaya çıktım. Ürünlerimi yapmaya başladım. Yılanın başı küçükken ezilir felsefesiyle bizi yok etmeye çalıştılar. Biz de direndik. Her türlü direndik Allah’a çok şükür. “

“EN UFAK MİKROPTA KOCA TANKLAR DÖKÜLÜR”

Şarap üretiminin hassas olduğunu ve en ufak bir mikropta şarabın sirkeye dönüşerek koca tankların döküldüğünü belirten Kırbıyık haklarında çıkan sahte alkol iddialarını da yanıtladı. Kırbıyık, “Sahte alkol diye bir şey yok. Maalesef ki bizlere iftira atılıyor. 2018 yılında biz buraya şimdi ne kadar lazım önem teşkil eden dezenfekte ürünlerini İzmir’deki firman satın alıyorduk. Şarap hassas bir içecektir. Hafif bir mikrop içerdiği zaman sirke haline döner. Ondan sonra koca tanklar dökülür. Biz o tankları dezenfektan ürünlerle yıkıyorduk. Dezenfektan da doğal olarak 40- 50 derece arasında alkol içerir. Biz bunları getirttiğimizde bizi istemeyen bazı firmalar ihbar ettiler. Kişileri de biliyoruz aslında. Teşhir edemiyoruz. Mahkeme kayıtlarında da bu şekilde mevcut. Temizlik amacıyla kullandığımızı ispatladık. Bu ürünler dezenfektan üründür bizim ürünlerimizde bir şey yoktur. Üniversitelerde analizler yapıldı. Elimizde bilir kişi raporları da var” ifadelerini kullandı.

“BİZ HER ZAMAN YATIRIMI SEÇTİK”

Türk sermayesi olduklarının altını çizen Kırbıyık her zaman yatırımı seçtiklerini söyledi. Küçük paralarını dahi yatırıma yönelttiklerini belirten Kırbıyık, “Arkadaşlar bir Türk sermayesiyiz. Alnımızın akıyla, sabırla Cumhurbaşkanımızın ve büyüklerimizin söylemiş olduğu felsefeler doğrultusunda her zaman hareket ediyoruz. Biz de bankaya para koyup ayda 2.5 faiz almasını biz de biliyorduk. Ama küçük paramızı dahi yatırıma yönlendirdik. Borca harca girdik” şeklinde konuştu.

“DEVLET KESİNLİKLE UYUMAZ!”

Bir suçları olursa devletin gerekli cezai işlemi uygulayacağını vurgulayan Kırbıyık açıklamasında şunları söyledi: “Devlet kesinlikle uyumaz. Bizim üretimlerimiz devam ediyor. Eğer benim bir suçum varsa bana cezayı yazar zaten. Gelir burayı kapatır. Eğer benim suçum varsa yapar devlet. Devlet ‘Hadi ben seni idare ettim’ demez hiçbir zaman. 500 milyon liralık karşı dava açtık. Kişi kim olursa olsun biz davalarımızı açıyoruz. Kusura bakmayın. Ben 5 tane fabrikayı açarken küçük bir fabrikadan yola çıkıp bunları yaparken sadece Cumhurbaşkanımızın ‘Yatırım yapın. Parası olan yatırım yapsın’ sözleriyle hareket ettim.” (Yeni Alanya Gazetesi)

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.