banner113

Korkutan Thomas Cook açıklama: Birçok Türk otelci batacak!

banner106

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Thomas Cook iflası nedeniyle çok sayıda otelcinin batacağını açıkladı. Osman Ayık ise, iflasın Antalya’ya maliyetinin yüksel olacağını kaydetti.

Korkutan Thomas Cook açıklama: Birçok Türk otelci batacak!
23 Eylül 2019 Pazartesi 09:38

banner108
banner238

En büyük darbeyi Muğla ve Marmaris yaşadı. Şu anda tam bir kriz halindeyiz. Otelcileri sakinleştirip müşterileri sağ salim ülkelerine döndürmeye çalışıyoruz. Özellikle Thomas Cook ile tek yetkili olarak çalışan birçok arkadaşımız batacak.

‘’Marmaris’te 50 binden fazla insan vardır’’

Thomas Cook bölgenin en kuvvetli tur operatörü. Marmaris ve çevresine 430 bin koltukla uçuyor bu sene. Dolayısıya Thomas Cook’tan 2 milyon poundu alacağı olan otelcilerimiz var. Şu anda Marmaris ve çevresinde 50 binden fazla insan vardır diye düşünüyorum.

Özellikle küçük oteller ve apartlar perişan durumda. Buradaki ilk hedef krizi atlatıp müşteriyi ülkesine göndermek. Ama bunun üstüne bir çok otel kapanacak.

Osman Ayık: Thomas Cook müşterileri ile ilgili bilgilere Diana Travel hakim

Türkiye’ye gelen 2,5 milyon İngiliz turistin 1.5 milyonu da Dalaman bölgesine geliyor.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise, şu anda çok ciddi bir belirsizlik olduğunu söyledi. Thomas Cook’un Türkiye’de kaç müşterisinin bulunduğu, otellere ne kadar borcunun olduğu ve turistlerin geri götürülmesinin nasıl planlanacağı ile ilgili Diana Travel’ın bilgi sahibi olacağını kaydeden Ayık, ‘’Bu konuyu birkaç gün Bakan beye de söyledim. Thomas Cook ile ilgili durumun kritik olduğunu belirtti. Kendisi de haberdar olduğunu ve yakından takip ettiğini belirtti’’ dedi.

‘’Antalya’daki otellere maliyeti daha yüksek’’

Marmaris’teki Thomas Cook müşterisinin 50 bin dolayında olmasının Türkiye genelinde 150-200 bin İngiliz turist bulunduğu anlamına geleceğine dikkat çeken Osman Ayık, şirketin iflasının Antalya’daki otellere maliyetinin daha yüksek olacağını ifa de etti. Ayık, ‘’Antalya’daki otellerin fiyatları diğer bölgelerden daha yüksek. Marmaris’in 50 bin yatağı Antalya’nın 25 bin yatağına denktir. Orada daha düşük yıldızlı tesislerde kalıyorlar, Antalya’da ise 5 yıldızlı otellerde. Bende bile şu anda 30-40 oda var.’’ diye konuştu.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.