banner113

Manavgatta eğitim uçağı düştü!

banner106

Alanya Belediyesi personeli Mehmet Kalan'ın pilot olarak çalıştığı eğitim uçağı Manavgat’ta düştü.

Manavgatta eğitim uçağı düştü!
10 Haziran 2019 Pazartesi 21:28

banner108
banner238

Uçak kazasında Alanya’da doğup büyüyen emekli yüzbaşı Levent Arslan ile Ataberk Gökmen hayatını kaybetti.

Manavgat Atatürk Stadının arkasında bulunan pistten havalanan ve Alanya Belediyesi personeli Mehmet Kalan'a ait olduğu öğrenilen 172P TC-DBD tipi eğitim uçağı Manavgat’ta düştü. Havalandıktan iki dakika sonra yaklaşık 300 metre ileride karpuz tarlasılana düşen uçakta Alanya’da doğup büyüyen emekli yüzbaşı Levent Arslan ile Ataberk Gökmen hayatını kaybetti. 

Saat 14.40'ta meydana gelen olayı gören karpuz tarlasındaki vatandaşın ihbarıyla bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Karpuz tarlasına düşen tek motorlu eğitim uçağının içinde bulanan 3 kişiden pilot Levent Arslan olay yerinde hayatını kaybetti. Düşen uçakta bulunan ve yaralanan Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Deniz Gün ve öğrenci Ataberk Gökmen olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yakın çevredeki hastaneye sevk edildi.

Genç öğrenci Gökmen yapılan tüm müdahalelere rağmen kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA GELDİ 
Manavgat’ın Ulualan mevkiinde, stadyum yakınında Side Sivil Havacılık firmasına ait Cessna 172 P Tipi, TC-DBO adlı eğitim uçağı düşmüştü. Konuya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada, "Olay yerine acilen ilk yardım ve jandarma ekipleri gönderilmiştir. Meydana gelen Kaza neticesinde; eğitim uçağı pilotu Levent Arslan kaza mahalinde vefat etmiş, uçakta yolcu olarak bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi Bölüm Başkanı Devrim Gün ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrencisi Ataberk Gökmen isimli şahıslar yaralanmıştır. Yaralılar ileri tetkik ve tedavi için hastaneye kaldırılmıştır. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Ataberk Gökmen hayatını kaybetmiş, Devrim Gök’ün tedavisi devam etmektedir" denildi.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.