banner113

Nordic ülke büyükelçilerine Altso'dan brifing

banner106

Nordic ülke büyükelçilerine Altso'dan brifing
05 Mayıs 2019 Pazar 19:32

banner108
banner238
NORDİC ÜLKE BÜYÜKELÇİLERİNE ALTSO’DAN BRİFİNG

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, bir dizi program için Alanya’ya gelecek olan Norveç, Finlandiya, Danimarka ve İsveç Büyükelçilerini 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü ALTSO’da ağırlayacaklarını söyledi. Şahin, yarın saat 16:00 daki programda konuk büyükelçilerini kendi vatandaşı olan ALTSO üyesi işadamları ile bir araya getireceklerini bildirdi.

Bu amaçla bugün aynı zamanda Danimarka’nın Alanya Fahri Konsolosu olan Metin Atalay ile basın toplantısı düzenleyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Toplantıda konuk büyükelçilere Alanya’mız hakkında ayrıntılı bir sunum da yapacağız” dedi.
Şahin’in toplantıda  ayrıca, hepsi de Shengen ülkesi olan Büyükelçilerden uzunca bir zamandır mücadelesini verdiği Türk Vatandaşlarına uygulanan vizenin kaldırılması konusunda destek isteyeceği öğrenildi. Bilindiği üzere Şahin, göreve geldiği 2013 Haziran ayından bu yana yurt dışına gerçekleştirdiği KOSGEB Destekli  İş Gezilerinde yüzlerce işadamına da uzun süreli vize alınmasına öncülük etmişti. 
Öte yandan bu programa büyük önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Şahin, ALTSO Üyesi olan Danimarka, Finlandiya, İsveç ve Norveçli oda üyesi işadamlarını kendi büyükelçileri ile buluşturmak için yaptıkları hazırlığı tamamladıklarını dile getirdi. 

İŞAHİN: “ÜLKELERARSI İŞBİRLİĞİNE KATKI YAPMALIYIZ”
Büyükelçileri yemekte de ağırlayacaklarını belirten Şahin, “”Böylesine önemli bir ziyareti hem üyelerimiz hem Alanya’mız ve hem de ülkelerimiz adına fırsata çevirmemiz gerekir. Bu 4 ülke de turizmde işbirliği yaptığımı dost ülkeler. Türk misafirperverliğinin yanı  sıra onlara Alanya’mızdaki yatırım fırsatlarını da anlatmayı hedefliyoruz”” dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin konuşmasında bugüne kadar çok sayıda büyükelçiyi ülkesinde ziyaret ettikleri gibi bazılarını da Alanya’da ağırladıklarını hatırlattı. Bugüne kadar  Litvanya, Rusya, Letonya, Ukrayna, Lübnan, Macaristan ve Danimarka Büyükelçilerinin kendilerini ziyaret ettiğini hatırlatan Şahin, “ Amacımız diğer Şengen ülkesi Büyükelçilerini zaman içinde Alanya’ya getirmek. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde her konuda olduğu gibi Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun büyük desteklerini gördük. Gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarda da hep desteğini bizden esirgemedi. Bu bakımdan bir kez daha sayın bakanıma buradan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


ŞAHİN: “SADECE TURİZM DEĞİL, HER ALANDA FIRSATLAR VAR”
Bu ülkeler ile sadece turizm alanında değil tarım, inşaat ve emlak alanlarında da ilişkileri arttırmak gerektiğini sözlerine ekleyen ALTSO Başkanı, “ Biz prensip olarak bu tür organizasyonlarda misafirlerimizi Alanya’mızı en iyi şekilde anlatıyoruz. Şartlar oluşursa şehrimize yatırım yapacak yabancı iş adamlarına yol gösteriyoruz. Alanya’mıza yabancı yatırımcı çekmek adına bu tip programları en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Bu toplantımız şimdiden Alanya’mız için hayırlı olsun” dedi

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.