banner113

Otel müdürü anlatıyor: Maalesef başka yolu yok!

banner106

Koronavirüs salgınının konaklama sektörü üzerindeki etkisiyle ilgili açıklama yapan otel müdürü, ''Tek çare maaş ve sigorta desteği, başka yol gözükmüyor.'' dedi.

Otel müdürü anlatıyor: Maalesef başka yolu yok!
25 Mart 2020 Çarşamba 10:41

banner108
banner238

T24 sitesinden Gökçer Tahincioğlu, koronavirüs salgınının sektörler üzerindeki etkilerini çalışanlara sordu.

Salgın ve peşinden gelen krizin konaklama sektöründeki etkileriyle ilgili değelendirme yapan Ankara'daki 4 yıldızlı bir otelin müdürü İ..K, ''Tek çare maaş ve sigorta desteği, başka yol gözükmüyor. Borçlanarak bu süreci atlatsak, borç ödeme vakti gelince ne yapacağız. Ne zaman işlerin açılacağı belli değil ki. Belli ki en geç biz kazanmaya başlayacağız. Umudumuz çok az maalesef.'' diye konuştu.

Otel müdürünün yaptığı değerlendirme şöyle:

''Rezervasyonlar doğal olarak iptal oldu. Bundan sonra kaç ay boş kalacağımız belli değil. Otel sahiplerinin tek işi bu. Doğal olarak buradan para kazanıyorlar. Elbette kendileri için yetecek malvarlığına, güce sahiptirler. Ancak otel için ne olur bilemiyorum. Bu ay ödemeleri yapmamam tavsiye edildi ancak tüm maaş ödemelerini yaptık. Kendileri de ikna oldu. Şimdi önümüzde daha temel bir sorun var. Maaş desteği alamazsak devletten, 45 çalışandan 15’ini göndermek zorundayım. Birkaç ay daha uzarsa bir 15 daha. Yok bunu yapmaz da direnmeye çalışırsam sonbahar gibi otelin kapısını kapatmak zorunda kalırız. Patronların bunu karşılayacak maddi güçlerinin kalmayacağını biliyoruz. Bir holding değil, tek işi bu olan insanlar. Ücretsiz izne çıkartsam personel ne yiyecek, ne içecek. Tek çare maaş ve sigorta desteği, başka yol gözükmüyor. Borçlanarak bu süreci atlatsak, borç ödeme vakti gelince ne yapacağız. Ne zaman işlerin açılacağı belli değil ki. Belli ki en geç biz kazanmaya başlayacağız. Umudumuz çok az maalesef.''

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.